JAHAČI UŽIVALI U LJEPOTAMA ISTRE

OD MANJADVORCI DO UVALE BLAZ U četiri i pol sata jahanja koronu nisu niti spomenuli

Jahali smo, što se kaže, "u zoni". To je jednostavno takva aktivnost, obuzme te ta životinja, ljepota prirode oko tebe, čisti zrak, ne trebaju niti maske pa dišeš punim plućima. Jednom riječju prekrasno, kaže poznata pulska radijska voditeljica Jadranka Nišević

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ


U vrijeme kada je korona zatvorila sva mjesta druženja, kada je većina stanovnika izolirana u svojim domovima i u vrijeme kada je želja za druženjem sve jača, priroda dolazi kao pravi spas. Uvjerila se u to i mala, ali vesela družina koja je ove lijepe zimske dane iskoristila za možda još jedine dozvoljeni oblik rekreacije - jahanje u prirodi.

S ranča u Manjavorcima, nakon pomnog pripremanja konja, otisnulo se put Uvale Blaz desetak jahača pod sigurnim vodstvom državne prvakinje u daljinskom jahanju Barbare Sošić. Iako prohladno, sunčano vrijeme i jahača aktivnost dobrano ih je zagrijala. Bilo je tu i pojedinačnih želja, netko bi malo brže galopom prema cilju, drugi bi pak polakše, da stignu guštati u prelijepoj istarskoj prirodi… Kako bilo, uspješno su stigli do željenog odredišta, Uvale Blaz.

Iako nije sezona kupanja, nisu odoljeli da konjima malo rashlade noge, ali samo malo, da se i sami jahači ne bi već idućeg trena našli mokrih hlača. Bilo je to idealno mjesto i za lagani odmor, razgovore, fotografiranja u pitoresknim zakucima koje uvala čuva samo za one znatiželjne i strpljive.

(Snimila Barbara Fornažar)

I iako je cijeli put do Blaza i natrag trajao puna četiri i pol sata, svi su se u konačnici složili da im je proletjelo. Smijeha, veselja, dobrog raspoloženja, nije manjkalo.

Jedna od jahačica koja se ovog puta našla na Blazu je i poznata pulska radijska voditeljica Jadranka Nišević, inače ove godine nominirana od strane Jutarnjeg lista za najveću medijsku nagradu Zlatni studio u kategoriji "Najbolji radijski glas" u Hrvatskoj. Hoće li je i osvojiti znat će se na svečanoj dodjeli krajem veljače, a dok glasanje i dalje traje na stranicama Jutarnjeg lista, radijska voditeljica uživa u lijepim zimskim danima.

(Snimila Barbara Fornažar)

- Bio je to savršeni dan. Vrijeme je bilo prekrasno, kao i atmosfera među nama. Nije bilo niti trunke negative, sve samo opušteni razgovori, zabava, zezanje. Baš smo i sami primijetili da u tih četiri i pol sata druženja nismo niti jednom spomenuli koronu, što je u ovo vrijeme doista nevjerojatno! Jahali smo, što se kaže, "u zoni".

(Snimila Barbara Fornažar)

To je jednostavno takva aktivnost, obuzme te ta životinja, ljepota prirode oko tebe, čisti zrak, ne trebaju niti maske pa dišeš punim plućima. Jednom riječju prekrasno! I zato bih svima preporučila da izađu u prirodu, na konju ili bez, jer Istra je stvarno prelijepa, ima svašta za ponuditi i zato treba ovo vrijeme zatvaranja i tjeskobe iskoristiti za druženja na zraku. I život odmah izgleda, i jest, ljepši. Nema depresije u prirodi, naglasila je Nišević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter