POTVRĐENO PISANJE GLASA ISTRE

NESLUŽBENO SAZNAJEMO: Veliki spektakl elektronske glazbe, koji donosi milijune zarade, dolazi u Hrvatsku. Hoće li Pula biti domaćin?

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Jedan od spektakla koje organizira ALDA

Jedan od spektakla koje organizira ALDA


Nakon dvije godine prisilnog zatišja svjetska industrija zabave u ovoj godini priprema se za veliki restart. U mnogim zemljama već je krenulo ili je najavljeno značajno popuštanje epidemioloških mjera, a sukladno tome sve se ozbiljnije radi na pripremama za koncerte, festivale i druge manifestacije koje će privući veliki broj posjetitelja koji sad već s nestrpljenjem iščekuju povratak takvoj vrsti druženja i zabave.

Mnogi od tih velikih evenata širom Europe već su najavljeni, te je za njih krenula promocija i prodaju se ulaznice, a dobre vijesti, prema svemu sudeći, uskoro bi mogli stići i kad su u pitanju neke domaće destinacije. Naime, jedan od najvećih svjetskih glazbenih promotora, prema informacijama koje su došle do nas, u Hrvatskoj osniva predstavništvo putem kojeg će već ovog ljeta krenuti s organizacijom velikih festivalskih događanja. Ako je suditi prema informacijama koje smo saznali iz tih dobro upućenih izvora, i Hrvatsku očekuje vrlo zanimljiva turistička sezona. Barem što se tiče glazbenih evenata.

Prema informacijama kojima raspolažemo, na još uvijek nepoznatoj lokaciji bi se ovo ljeto trebao događati veliki festival elektronske glazbe uz potpis jednih od vodećih svjetskih promotora koji organiziraju ovakve tipove događanja diljem svijeta. Riječ je o promotorskoj tvrtki ALDA na čijem su čelu Allan Hardenberg i David Lewis koja u Europi organizira velik broj glazbenih događanja, te Insomniacu iz Los Angelesa koji su organizatori velikog broja najvećih glazbenih festivala, a čiji je suvlasnik Pasquale Rotella, prema Forbesu, jedan od najutjecajnijih ljudi svjetskog show businessa.

Ovi promotorski subjekti spadaju među najveće globalne promotorske kompanije, koje su do danas kreirale iznimno velik broj događaja temeljenih na vodećim izvođačima za širu međunarodnu publiku u preko tridesetak zemalja svijeta, s naglaskom na događanjima u Europi, Aziji i Sjedinjenim Državama.

Lokacija je još uvijek nepoznata, no već smo prije nekoliko mjeseci pisali o mogućnosti da se veliki glazbeni event narednog ljeta održi upravo u Puli, s obzirom na to da se najveći istarski grad već neko vrijeme nalazi u vrlo ozbiljnim planovima. Poznata je želja da se na nekoliko atraktivnih lokacija u i oko grada organizira nov i inovativan glazbeni projekt pod nazivom Pula Music Week, na kojem bi nastupila neka od najaktualnijih i najpopularnijih imena elektronske i plesne glazbe današnjice.

Obistine li se ova nagađanja, Pula, Istra i Hrvatska bi trebale značajno profitirati s iznimno velikim priljevom stranih posjetitelja iz doslovno cijelog svijeta. Ne treba puno trošiti riječi na konstatacije koliko bi ovakav događaj značio za turističku promociju destinacije na globalnoj razini. I ne samo to. Analizirajući koliki su značaj događanja ovog tipa u organizaciji navedenih promotora značila za razvoj turističkog i ekonomskog aspekta pojedinih destinacija, jasno je da bi dolazak ALDA-e i Insomniaca mogao biti strateški vrlo bitan za ostvarenje vrhunskog turističkog rezultata u ovoj i narednim godinama.

Ako se najave o održavanju obistine, za očekivati je da će organizacija događanja biti upriličena u nekoj od vodećih turističkih destinacija, a to Istra i Pula definitivno jesu. Ostaje za vidjeti hoće li se ove optimistične najave za domaću glazbenu scenu, turizam i ekonomiju nakon toliko čekanja ovoga puta uistinu i ostvariti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini