KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Kremasta pita s narančom i limunom za prste polizat!

| Autor: Glas Istre
(Ilustracija)

(Ilustracija)


Ako ste raspoloženi za nešto malo slatkog i malo trpkog, s ovim receptom ne možete pogriješiti. Kad vam život da limun i naranče zašto ih ne pustite da zaiskre u Napunite svoju košaru najsvježijm voćem, a zatim ih pretvorite u slatko, sjajno sunce uz ovaj recept citrusnog deserta.

Pokušajte s kremastom pitom koja je prepuna sočnih limuna i naranči, zapravo je jednostavan za napraviti; bez slojeva, bez smrzavanja, samo jednostavno tijesto za kolače i krema koja osvježava, piše Novi list.

SASTOJCI:

1 kora za kolače kupljena ili koristite svoj omiljeni recept za koru

¾ šalice šećera

1 žlica želatine bez okusa

1 prstohvat soli

4 jaja velika, odvojena

¼ šalice vode

½ šalice limuna – svježe cijeđeni sok

½ žličice limunove korice svježe

½ šalice svježeg iscijeđenog soka od naranče

½ žličice narančine korice svježe

PRIPREMA:

Stavite koru za pitu u posudu za pite od 9 inča. Stisnite rubove kako biste stvorili dekorativni efekt. Tijesto usidrite vilicom. Zamrznite oko 20 minuta. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Pecite koru oko 15-20 minuta, ili dok vanjski rubovi ne počnu dobivati boju. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi oko 30 minuta.

U maloj zdjeli umutite žumanjke, limunov sok, sok od naranče i vodu dok se dobro ne sjedine. U tavi s umakom kombinirajte želatinu, pola šalice šećera i malo soli. Smjesu soka od citrusa umiješajte u smjesu želatine. Zapalite plamen nakon kombiniranja. Kuhajte na umjerenoj vatri stalno miješajući dok smjesa ne počne ključati ili puhnuti na rubovima.

Prebacite u posudu i umiješajte koricu limuna i naranče. Ohladite u hladnjaku i miješajte svakih 5 minuta i ne dopustite da se stegne. To će trajati oko 30-40 minuta ili dok se ne postigne konzistencija sirovih jaja.

Pomoću samostojećeg miksera istucite bjelanjke s prstohvatom soli. Počnite dodavati preostalih ¼ šalice šećera. Ohlađenu smjesu od žumanjaka od citrusa preklopite u tučene bjelanjke i temeljito sjedinite.

Ulijte u ohlađenu koru pečene pite. Prije posluživanja stavite u hladnjak na oko 4-8 sati. Po želji poslužite sa šlagom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter