U ROVINJU

NAJUKUSNIJI VIKEND U GODINI: Weekend Food Festival donosi bogat gastro i zabavni program

Festival će obilježiti paneli i predavanja, razgovori, masterclassovi, cooking show, ali i bogat zabavni program uz brojne koncerte hrvatskih bendova. Weekend Food Festival će 5. svibnja otvoriti Gustafi i to pravim istarskim tulumom. Dok u petak navečer nastupa umaški sastav Febra, u subotu je Funky disco party na kojem će nastupiti Songkillersi

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Gustafi nastupaju u četvrtak, 5. svibnja (Snimio Dejan Štifanić)

Gustafi nastupaju u četvrtak, 5. svibnja (Snimio Dejan Štifanić)


Rovinj će uskoro, od 5. do 8. svibnja, postati središte gastro scene. Na brojnim rovinjskim lokacijama, u luksuznim restoranima i u Staroj tvornici duhana, održat će se četverodnevni Weekend Food Festival u sklopu kojeg će svjetski i domaći priznati chefovi pripremati raznovrsna jela. Festival će obilježiti paneli i predavanja, razgovori, masterclassovi, cooking show, ali i bogat zabavni program uz brojne koncerte hrvatskih bendova.

Kako najavljuju organizatori, festival će u četvrtak 5. svibnja otvoriti Gustafi i to pravim istarskim tulumom, dok službeni program kreće u petak, 6. svibnja, u 10 sati. Na prvoj panel diskusiji domaći chefovi Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Tvrtko Šakota i vlasnik restorana Boškinac Boris Šuljić, pod vodstvom direktora programa festivala Hrvoja Petrića, po prvi će put u povijesti predstaviti Manifest hrvatske kuhinje i raspravljati u kojem smjeru se hrvatska kuhinja treba razvijati. Mate Janković i Igor Čimbur u razgovoru jedan na jedan pričat će o projektu "Chef kuha doma", a kroz projekt Raise the Bar govorit će se i o važnosti kvalitetne radne snage kao ključnom faktoru uspjeha. Tijekom dana na festivalsku pozornicu popet će se i omiljena slovenska chefica Ana Roš, austrijski chef hrvatskog porijekla Paul Ivić i danski chef Rasmus Munk. Raspravljat će se, također, o položaju žena u kuhinji, izvrsnosti u hotelskom sektoru, kao i važnosti PR-a i medija u gastronomiji. U petak navečer, publiku će zabavljati umaški sastav Febra s obradom hitova 50-ih i 60-ih godina.

Svoj životni projekt TasteAtlas predstavit će Matija Babić, a na panelu "It’s all about freshness" (powered by Kaufland) govorit će se o važnosti svježine i kvalitete namirnica. Na show cookingu mladi chef Santiago Lastra pokazat će kako nastaje njegovo jelo "Mextlapique of turbot with British pipian". Šećer na kraju programa, poručuju organizatori, zasigurno će biti dva velika imena svjetske scene – Dabiz Munoz, najbolji svjetski kuhar 2021. godine, te Massimo Bottura, velikan gastronomije koji će svoje viđenje hrane i života ispričati u razgovoru s Hrvojem Petrićem. U zabavnom tonu nastavit će se i subota navečer, uz Funky disco party na kojem će nastupiti Songkillers.

Kako saznajemo, velik je interes i za festivalske gala večere, a na kojima će snage udružiti hrvatski i svjetski chefovi.

Već bogati program upotpunit će i brojni masterclassovi na kojima će se učiti o sourdough kruhu, vinima i uljima, čokoladi, kavi i ginu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater