početkom svibnja u Rovinju

WEEKEND FOOD FESTIVAL - Najbolji svjetski i hrvatski chefovi zajedno će pripremati gala večere

More, Šuma i Zeleno - naslovi su i motivi gala večera koje će u Rovinju pripremati vrhunski chefovi iz Italije, Slovenije, Portugala, Velike Britanije, Turske i Hrvatske

| Autor: Mladen RADIĆ
Emanuele Scarello i Lorenzo Lai

Emanuele Scarello i Lorenzo Lai


More, šuma i priroda te autentična istarska kuhinja motivi su gala večera koje će koje će u Rovinju pripremati najbolji svjetski i hrvatski chefovi u sklopu Weekend Food Festivala od 5. do 8 svibnja.

Tako je petak, 6. svibnja, rezerviran je za dvije večere različite tematike - More i Šuma, koje će se održati u restoranima Agli Amici i Cap Aureo. Restoran Agli Amici u Udinama, na čijem je čelu poznati talijanski chef Emanuele Scarello nosi 2 Michelinove zvjezdice, a prošle je godine otvorio i svoju hrvatsku filijalu, restoran Agli Amici u Rovinju, koji je ubrzo nakon otvaranja također ovjenčan Michelinovom zvjezdicom.

U sklopu Weekend Food Festivala u ovom restoranu pripremat će se gala večera - More, a uz chefa domaćina, vrhunsko gastronomsko iskustvo priredit će talijanska chefica Chiara Pavan iz restorana Venissa, jedan od najboljih portugalskih chefova Joao Rodrigues iz Feitorie te fantastična hrvatska chefica Marina Gaši iz restorana Marina u Novigradu.

U restoranu Cap Aureo gala večeru – Šuma pripremat će najbolja chefica svijeta 2017. Ana Roš iz slovenske Hiše Franko. Iz njezina tima stiže i najbolja slastičarka svijeta Maša Salopek koja će svojim desertima zaokružiti ovu posebnu večeru. Svoje umijeće predstavit će i Santiago Lastra, chef iz londonskog KOL-a, koji je izabran za najboljeg chefa 2021. godine prema GQ magazinu. Uz domaćina Jeffreya Vellu, hrvatsku gastro scenu predstavljat će i Hrvoje Kroflin iz restorana ManO2, koji je upravo kandidiran za listu 100 najboljih chefova svijeta.

Tea Mamut

Tea Mamut

U subotu, 7. svibnja, gala večeru – Zeleno, čiji meni će u potpunosti biti vegetarijanski, predvodit će austrijski chef hrvatskog porijekla Paul Ivić. Njegovi restorani TIAN u Beču i Munchenu nose po jednu Michelin zvjezdicu. Chefu Iviću pridružit će se i proslavljeni turski chef Maksut Aksar iz restorana Neolokal, a hrvatski predstavnici ove večere bit će najbolji hrvatski chef 2021. godine Tvrtko Šakota iz restorana NAV, te Deni Srdoč, chef restorana NEBO koji je prošle godine osvojio Michelinovu zvjezdicu u vrlo kratkom roku nakon otvorenja restorana. Jedna od najboljih hrvatskih slastičarki Tea Mamut zaokružit će ovu večeru svojim slasticama. Sve večere bit će zaokružene sljubljivanjem s vrhunskim hrvatskim vinima i koktelima.

Program Weekend Food Festivala već je objavljen na www.weekendfoodfestival.com, gdje je moguće doći do ulaznica i gdje se nalaze i brojni besplatni masterclassovi koji su uključeni u ulaznicu za Festival i za koje je potrebno rezervirati mjesto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini