WEEKEND FOOD FESTIVAL

Rovinj je od danas do nedjelje središte svjetske gastro scene

| Autor: Doria Mohorović
Weekend Food festival

Weekend Food festival


Danas započinje jedinstveni događaj Weekend Food festival koji će u rovinjskoj Staroj tvornici duhana kroz iduća četiri dana okupiti brojne svjetske i domaće chefove, stručnjake iz područja gastronomije, maslinare i vinare, kao i sve ljubitelje dobrog zalogaja.

Festival večeras otvaraju istarski Gustafi za sve sudionike i posjetitelje "gladne" dobre zabave, dok službeni program započinje sutra u 10 sati sa raznovrsnim predavanjima, radionicama i razgovorima. S velikim interesom iščekuje se prva panel diskusija na kojoj će priznati hrvatski chefovi - Deni Srdoč, Hrvoje Kroflin, Tvrtko Šakota i Boris Šuljić, vlasnik Michelinova restorana, hotela i vinarije Boškinac, prvi put predstaviti Manifest hrvatske kuhinje i diskutirati o smjeru u kojem bi se hrvatska kuhinja trebala razvijati.

jhrz

Gustafi otvaraju festival

Tijekom dana na festivalsku pozornicu popet će se i omiljena slovenska chefica Ana Roš i provokativan danski chef Rasmus Munk, a zasigurno će biti zanimljiv i 1 na 1 razgovor na temu "Chef kuha doma" kojeg će voditi chef Mate Janković i Igor Čimbur, vlasnik restorana Baltazar i sushi bara Soho. Raspravljat će se i o položaju žena u gastronomiji, o vegetarijanstvu, o važnosti kvalitetne radne snage u ugostiteljstvu, o ulozi medija i odnosa s javnošću u gastronomiji i o još mnogo drugih aktualnih kulinarskih tema.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini