KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Hladna tjestenina s patlidžanima

| Autor: Šarlota BRNČIĆ

Sastojci (za 2 osobe): 140 g tjestenine penne Barilla, 100 g cherry rajčica, 30 g feta sira, 1 mali patlidžan, 1 luk, 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 2/3 listova bosiljka, origano po ukusu, sol i papar po ukusu.

Priprema: Nasjeckajte luk, patlidžan operite i narežite na komade, a rajčice narežite na male komade. Zagrijte ulje zajedno s lukom, kad se prohladi dodajte patlidžane, sol i papar i kuhajte oko 15 minuta, često miješajući i dodajući malo kipuće vode samo ako je potrebno. Dodajte rajčicu, origano i bosiljak i nastavite kuhati još 5 minuta.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu da bude »al dente« (otprilike 2-3 minute ranije od uobičajenog kuhanja). Začinite tjesteninu patlidžanima, pažljivo miješajući. Ostavite da se ohladi pa dodajte zdrobljenu fetu. Spremite u hladnjak do posluživanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of