KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Fin i sočan desert: KOLAČ OD JABUKA

| Autor: Glas Istre
Pixabay

Pixabay


Biskvit

3 jaja
12 žlica šećera
12 žlica ulja
12 žlica mlijeka
12 žlica brašna
1/2 praška za pecivo

Nadjev

1 kg jabuka
po želji šećera

cimet, limunova korica i sok, čokolada u prahu, grožđice

PRIPREMA:

Sastojke za biskvit umiješajte mikserom, izlijte pola smjese u pleh veličine 20×30 i zapecite.

Ogulite jabuke, naribajte ih, te pospite šećerom po želji, a nakon toga ih dinstajte par minuta. Dodati cimet ili neki od nadjeva po želji. Izlijte nadjev na polupečeno tijesto, prelijte ostatkom smjese za biskvit te ispecite do kraja.

Izvor: Dnevno.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter