EATERY SKIPPER U POREČKOJ MARINI

Uz veliku ponudu ribljih jela, sve su popularniji sushiji, koji su fuzija s našim lokalnim namirnicama, brancinom, tunom i drugim namirnicama tipičnim za naš kraj

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


U porečkoj marini nedavno je, na mjestu dosadašnjeg lokala Skipper, početkom svibnja otvoren "Eatery Skipper", riblji bistro koji se u moru ribljih restorana izdvaja bogatom sushi ponudom.

Lokal, iz kojeg pogled puca na porečku rivu, preuzeo je ugostitelj Michel Burić, ujedno i vlasnik porečkog caffe bara Epoca te kreator popularnih sladoleda Gusto Amore.

Priča nam o dugogodišnjem iskustvu u ugostiteljstvu, a osim u svom rodnom gradu, vodio je restoran u Bi Villageu u Valbandonu te Sopravento u pomerskoj marini. U Skipper, lokal kojem je odlučio ostaviti prijašnji naziv, doveo je svoj tim i uveo pomno osmišljen jelovnik, fokusiran na mediteransku prehranu.

Za sebe kaže da je veliki gurman, kao i da je u gastronomiji cijeli život, u branši u koju su ga uveli roditelji. Veliki je ljubitelj ronjenja i pecanja, često boravi na svojoj barci privezanoj u moru 50-ak metara od lokala, stoga je logičan slijed bio da u svom lokalu gostima nudi riblje menije.

- Restoran nije prevelik, ali gledamo da naša ponuda bude kvalitetna, na određenom nivou. A s obzirom na to da se nalazimo tik uz more, odlučili smo mesnu ponudu svesti na minimum.

Fokus nam je na ribljim jelima, kao i na sushiju kojeg ljudi jako dobro prihvaćaju. Iako je to vrsta prehrane karakteristična za Japan i Tokyo, odlučili smo ga uvrstiti u jelovnik, jer se može napraviti zaista zanimljiva fuzija s našim lokalnim namirnicama, brancinom, tunom i drugim namirnicama tipičnim za naš kraj, kaže Burić dodajući da Jadransko more obiluje izuzetno kvalitetnom ribom, koju su ovom ponudom prilagodili svjetskim trendovima u kulinarstvu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter