U SUBOTU

U PULI PRVENSTVO HRVATSKE U BODY BUILDINGU: Čak 15 pulskih bildera izlaze u subotu na binu

S obzirom na situaciju neće biti publike, već će se moći pratiti uživo putem live streama na linku https://dai.ly/x85f00c, dok će u dvorani u Domu hrvatskih branitelja u Puli moći biti samo natjecatelji

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Vlasnik svjetske bronce - Tomislav Strmečki / Majda Vasić osvojila je prvo mjesto na nedavnom natjecanju u Poreču

Vlasnik svjetske bronce - Tomislav Strmečki / Majda Vasić osvojila je prvo mjesto na nedavnom natjecanju u Poreču


Pulskom Body building klubu "Mornar" pripala je čast i iznimni zadatak da organizira ovogodišnje prvenstvo Hrvatske u body buildingu koje će se održati ovog vikenda, točnije 13. studenog u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Ovakva čast pripala im je zahvaljujući iznimnim rezultatima njihovih članova koji nižu uspjehe na hrvatskih, europskim i svjetskim natjecanjima u organizaciji IFBB-a (International Fedaration od Bodybilding and Fitness), a pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora.

Svjetska bronca Tomislava Strmečkog

Tako je na netom održanom Svjetskom prvenstvu (IFBB world Championships), održanom prije nekoliko dana u španjolskom gradu Santa Susana, član pulskog BBK-a Mornar Tomislav Strmečki osvojio treće mjesto pa je svjetska seniorska bronca u classic physique kategoriji posve opravdano stigla u Pulu.

Upravo zahvaljujući ovakvom vidu promocije ovog sporta, ali i Hrvatske u svijetu body builidnga, Hrvatski body building savez odlučio je ovogodišnje domaćinstvo državnog prvenstva povjeriti Puli koje će time prvi puta ugostiti ove sportaše.

- Meni je ovo velika čast što mogu takvo natjecanje organizirati u našem gradu, velika je to čast i za naš klub, ali i za cijeli grad Pulu, kaže nam Katarina Fištrović Sanković, vlasnica BBK-a "Mornar".

S obzirom na situaciju neće biti publike, već će se moći pratiti uživo putem live streama na linku https://dai.ly/x85f00c, dok će u dvorani moći biti samo natjecatelji.

Natjecanje od 14 do 19 sati

Očekuje se sveukupno 50-ak natjecatelja iz cijele zemlje koji će se u vremenu od 14 do 19 sati natjecati u raznim kategorijama posebno za ženske, a posebno za muške natjecatelje. Iz Pule, odnosno Istre natjecat će se 15-ak body buildera.

- Iako smo se nadali da će situacija biti bolja i da će moći prisustvovati i publika, to na žalost neće biti moguće, ali će svejedno, putem live streama svi zainteresirani moći vidjeti kako to izgleda. Štoviše, situacija je do zadnjeg časa bila neizvjesna pa smo sada zadovoljni da će se manifestacija ipak održati. Puljanima ćemo na ovaj način približi ovaj sport, upoznati ih s raznim kategorijama natjecanja i time što body building uopće znači. Da uživo vide kako to izgleda, a vjerujem da će možda upravo ova manifestacija biti okidač nekome da se odluči početi trenirati i voditi računa o svom tijelu, prehrani, jednostavno zdravijem načinu života, dodaje Katarina Fištrović Sanković, inače trenerica pozinga svim pulskim natjecateljima, ali i spiritus movens ove pulske body building priče koja je krenula prije nekoliko godina upravo s Mornara.

Ovo je natjecanje ujedno i velika proba svim natjecateljima koji se već polako spremaju i za predstojeće Europsko prvenstvo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini