KRENIZDRAVO.HR

Greške koje roditelji čine u prehrani djece

| Autor: Krenizdravo.hr
(Pexels)

Kako biste odgojili djecu koja imaju zdrav odnos s hranom, važno je omogućiti im da slušaju i poštuju signale koje im tijelo šalje

Svi roditelji žele samo najbolje za svoju djecu. Nažalost, podosta roditelja odgaja svoju djecu točno onako kako su naučili od svojih roditelja, koji su živjeli u potpuno drugim vremenima, bez analiziranja njihovih odgojnih metoda, vjerovanja i životnih situacija.

Postoji nekoliko grešaka koje roditelji često i uporno čine što se tiče dječje prehrane i odlučivanja kada, koliko i što djeca jedu. Međutim, pritom je lako zaboraviti da djeca imaju svoj unutarnji glas, svoje vlastite signale gladi i sitosti.

Njihova tijela, baš kao i vaša, znaju točno kad, koliko i što jesti. Jedini zadatak koji roditelji imaju jest poštovati signale njihovih malih tijela. Sjećate li se kada ste vi bili dijete i niste smjeli ustati dok ne ispraznite tanjur, iako niste više bili gladni?

Ta dobro poznata bitka je jedan od najefektivnijih načina na koje ste možda naučili ignorirati signale vašeg tijela. Cijeli članak pročitajte na Krenizdravo.hr


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom