ZAGREB

Platforma R+ Zoran Predin ugošćuje Ramba, Janjatovića, Dežulovića i Zubera

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Platforma R+ priređuje ove subote još jednu MEZU, program kojemu će domaćin biti Zoran Predin, a u goste mu dolaze Rambo Amadeus, Petar Janjatović, Boris Dežulović i Robert Tomić Zuber.

Njihovo će se druženje moći pratiti u live stream MEZI u 20,30 sati na R+ platformi, nakon što su već uspješno realizirana izdanja s Milom Kekinom (Hladno pivo), Shemso 69 (Brkovi), Branom Jakubovićem (Dubioza kolektiv) i Zoranom Markovićem Zonjom (The Books of Knjige).

Zoran Predin stari je znanac zagrebačke publike, pjevač, skladatelj, tekstopisac i kantautor iz kojeg je jedna od najplodnijih karijera na ovim prostorima i koja traje preko 40 godina.

Imao je više od dvije tisuće koncerata od Maribora do Sydneya, od Zagreba do Kaira, od Tešnja do Dublina. Indie rock, gypsy swing, jazzy šansona, kantautorske balade, filmska i glazba za kazalište su njegovi glazbeni žanrovi.

"Za sebe je jednom rekao da živi u kombiju, hrani se sa sendvičima s benzinskih stanica, filekima kolodvorskih restorana i gala večerama s predsjednicima država", napominje se u najavi.

Gosti su mu jednako zanimljivih života i karijera -.
"svjetski mega car" Rambo Amadeus glazbenu karijeru započeo je 1979. u jazz-punk-bendu "Radioaktivni otpad", dok je s grupom "Egzodus" svirao u sarajevskom hotelu "Bristol" na otvaranju Olimpijskih igara.

Poznat je po kritici turbofolka (skovao je naziv za taj glazbeni pravac!) i nacionalizma, te satiričnim tekstovima.

Petar Janjatović je srpski glazbeni novinar i rock kritičar, koji je od druge polovice sedamdesetih surađivao u brojnim novinama i časopisima (Zdravo, Džuboks, Ukus nestašnih, Start, Politikin Zabavnik, NIN, Vreme).

Također je vodio i pripremao glazbene radio i TV emisije. Objavio je nekoliko knjiga o povijesti rock glazbe na području bivše Jugoslavije.

Boris Dežulović je hrvatski novinar i pisac, jedan od utemeljitelja Ferala, satiričnog podlistka Nedjeljne Dalmacije te samostalnog Feral Tribunea, koji je napustio 1999., kada je postao kolumnist Globusa.

U književnosti se javio romanima "Christkind" (2003), "Jebo sad hiljadu dolara" (2005) i "Pjesme iz Lore" (2003). Objavio i zbirku priča "Poglavnikova bakterija" (2007) te zbirke kolumni "Ugovor s đavlom" (2008), "Crveno i crno" (2010) i "Zločin i kazna" (2010). Redoviti je kolumnist u hrvatskim, bosansko-hercegovačkim, slovenskim i srpskim medijima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater