PREMIJERNO IZDANJE

BEER MILE VA ISTRE: Svjetski dan piva obilježen u Vodnjanu nesvakidašnjom utrkom - u kojoj su natjecatelji trčali i ispijali bire

| Autor: Tea TIDIĆ
Zadatak je bio istrčati 4x400 metara uz ispijanje 4 pive (Foto: Vodnjanski đir)

Zadatak je bio istrčati 4x400 metara uz ispijanje 4 pive (Foto: Vodnjanski đir)


Nakon okončanog prvog službenog prvenstva Hrvatske u Beer Mile u svibnju u Zagrebu, u petak je u Vodnjanu održan Beer Mile va Istre. Domaćini su bili majstori pivari Andi Mošnja i Andrej Lui koji kuhaju odličnu biru u Fabriki bire, a trčalo se po samom centru Vodnjana, a start i cilj su bili točno ispred njihove Fabrike bire kod kućnog broja 46.

Svjetski dan pive organizirano se slavi od 2007. godine. Te se godine vlasnik jednog malog bara u Sjedinjenim Američkim Državama pitao kako privući što više kupaca. Odlučio je odabrati najudaljeniji dan od svih većih blagdana tijekom ljetnih mjeseci i proglasio ga je Danom piva. Bio je to prvi petak u kolovozu i uslijed odličnog odaziva i velikih gužvi nastavio je slaviti Dan pive i sljedećih godina. Vijest se ubrzo pročula, a ostalo je povijest. Nekoliko godina kasnije ovaj se festival pretvorio u Međunarodni dan piva. Isprva se slavio petog kolovoza, ali su ubrzo u mnogim zemljama počeli slaviti prvi petak u kolovozu.

Ponukani ovom pričom, ovog se petka i u Istri obilježio Međunarodni dan pive na ulicama Vodnjana. Škola trčanja ISTRun je u suradnji s Fabrikom bire organizirao tim povodom utrku Beer Mile va Istre na koju su se odazvali domaći, ali i nekolicina stranih trkač(ic)a.

Ekipa iz Fabrike bire - Etien Joldić, Andi Mošnja, Andrej Lui, Igor Vitasović (Foto: Vodnjanski đir)

Ekipa iz Fabrike bire - Etien Joldić, Andi Mošnja, Andrej Lui, Igor Vitasović (Foto: Vodnjanski đir)

Zadatak je bio istrčati 4x400 metara uz ispijanje 4 pive, a najuspješniji su bili Dragan Kramar, Luka Križanac i Damir Cesar. Organiziralo se i natjecanje u štafetama za one koji nisu bili spremni za kraljevsku disciplinu, pa su istrčali u parovima, svaki po 800 metara uz 2 pive. Najbolji su bili par Ivetić/Naumović, drugoplasirani su bili Kostešić/Nedeljković, dok su trećeplasirani mješoviti par Kramar/Vijatović.

U revijalnom se tonu organizirala i utrka bez pive na istoj dionici od 1.600 metara gdje su najbrži bili bračni par Maljurić, Dalibor i Petra. Nakon završenih utrka, natjecatelji i njihova pratnja su uživali u craft pivama Fabrike bire koji su najavili nastavak suradnje u nešto proširenom izdanju i za sljedeću godinu u centru Vodnjana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater