NOVOSTI IZ SONYJA

PLAYSTATION 5: Predstavljen novi bezični kontroler DualSense

| Autor: Tea TIDIĆ

Sony Interactive Entertainment je putem službenog PlayStation Bloga predstavio DualSense - novi bežični kontroler za PlayStation 5.

Elegantnog dizajna, ovaj bežični kontroler, zajedno s PS5-ovim Tempest 3D AudioTechom, igračima će pružiti još bolji gamerski doživljaj.

Kad je 2013. godine predstavljen PlayStation4, igrači i programeri su ocijenili bežični kontroler DualShock 4 kao najbolji PlayStation kontroler dosad, a posebno je hvaljena značajka bilo uvođenje gumba Share. To je pred razvojni tim PlayStationa postavio visoka očekivanja - kao i veliki zadatak kako stvoriti nešto još bolje.

Kako na blogu piše Hideaki Nishino, dopredsjednik i menadžer Sonyja, nakon podužeg razmišljanja, odlučili su zadržati sve značajke DualShocka 4 koje su gameri nahvalili, te nadodati nove funkcionalnosti i redizajnirati kontroler.

PlayStation DualSense

U raspravi s programerima, zaključili su da su vrlo važni segmenti svake igre osjećaj dodira kao i audio doživljaj, i upravo te stavke su značajno poboljšane s novim kontrolerom koji dolazi uz PS5.

Tako primjerice, s DualSense kontrolerom, igrač ako vozi auto po blatnjavom terenu, pod svojim prstima će imati isti osjećaj kao da to isto čini u realnom svijetu.

Novi kontroler donosi i prilagodljive okidače na L2 i R2 tipkama, tako da se može stvarno osjetiti tenzija bilo koje akcije, od natezanja strijele do ispucavanja iste.

Sve te nove značajke konstruktori su uspjeli "utrpati" u elegantni kontroler, koji upravo zahvaljujući dizajnu, pri igranju daje osjećaj da je manji nego što izgleda. Novost je i drukčiji kut ručnih okidača i samog "gripa", a poboljšana je i ergonomija.

Baterija kontrolera je punjiva, a umjesto tipke "share", novost je tipka "create", a više detalja o tome Sony će objaviti naknadno.

Jedna od zanimljivih performansi jest i ugrađen mikrofon, tako da igrači mogu i bez "headseta" razgovarati sa suigračima. Doduše, ako se planira duže razgovarati, proizvođači ipak preporučaju da se upotrebljava "headset".

Predsjednik Sonyja Jim Ryan rekao je da će novi DualSense kontroler pomaknuti granice, a uparen s PlayStationom5 donijeti će gamerima novu dimenziju i uzbudljivo iskustvo koje će ih doslovno uroniti u igricu.

Još nije objavljen točan datum izlaska novog PlayStationa5.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater