IZLAZAK PETICE

NAKON SEDAM GODINA STIŽE NOVI PLAYSTATION: Sony vrlo tajnovit oko informacija o jednoj od najiščekivanijih igraćih konzola

| Autor: Tea TIDIĆ
Ilustracija (Pixabay.com)

Sedam je godina prošlo otkad je na tržište stigao PlayStation 4, stoga ne čudi da je sama najava izlaska PlayStationa 5 preplavila Internet nagađanjima o novoj inačici omiljene igraće konzole.

Ipak, Sony je po tom pitanju izuzetno tajnovit – a razlog tomu jest i što je konkurentski Microsoft najavio izlazak novog modela svoje konzole XboX Series X.

Prema dostupnim informacijama, novi PlayStation donosi impresivne tehničke performanse, što znači da neće biti baš jeftin. Iako se govorka da bi Sony već u ožujku ili travnju mogao početi primati prednarudžbe za novu konzolu, taj podatak valja uzeti s dozom suzdržanosti, jer PlayStation 5 bi na tržište trebao stići u studenome, a čelni ljudi Sonyja sigurno neće objavljivati cijenu ranije ne bi Microsoft spustio cijenu XboX-a i tako povoljnijom konzolom «oteo» potencijalne kupce.

Po nekakvoj realnoj procjeni, Sony bi konačnu cijenu PlayStationa 5 mogao objaviti u lipnju, a prednarudžbe da krenu u srpnju.

S obzirom na popriličan hardverski upgrade, nova konzola bi mogla biti nešto skuplja nego prethodna verzija – predviđa se da bi cijena mogla biti 499 dolara.

Samo podsjetnik – Sony je tako za PS3 postavio početnu cijenu 599 dolara, što je sigurno odvratilo od kupnje mnoge, dok je PS4 po izlasku koštao 399 dolara.

Nagađanja cijene za novu konzolu su točno između, no ipak za službene informacije morat ćemo se još malo strpiti – jer, koliko god se na raznim siteovima piše o «insajderskim» informacijama, dojam je da Sony s razlogom vrlo škrto pušta u javnost točne informacije o jednoj od najiščekivanijih konzola u ovoj godini.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater