KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jednostavna, a neodoljiva - Tiramisu torta od palačinki

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci:

 

Za tijesto:

 800 ml mlijeka

5 jaja

40 g maslaca

360 g brašna

Prstohvat soli

1 jušna žlica instant kave

1 čajna žlica kakao praha 

 

Za kremu: 

500 g mascarponea

250 ml vrhnja za šlag

60 g šećera u prahu

1 jušna žlica Amaretta

 

Za dekoraciju:

Kakao prah 

 

Priprema:

U zdjeli pjenasto umutite 750 ml mlijeka, jaja i maslac. Postepeno dodajte brašno i prstohvat soli i miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

Preostalo mlijeko pomiješajte s instant kavom i kakao prahom i ostavite sa strane.

S pola te smjese ispecite palačinke.

U ostatak smjese dodajte mješavinu s instant kavom i kakao prahom. S dotičnom smjesom ispecite ponovno palačinke.

Ispečene palačinke ostavite sa strane da se ohlade.

U međuvremenu pripremite kremu. Jednostavno pomiješajte mascarpone, šećer u prahu i Amaretto.

Umiješajte vrhnje za šlag i pomiješajte u mascarpone smjesu.

Sada trebate složiti tortu. Započnite s tamnom palačinkom, na nju nanesite jednu jušnu žlicu kreme, ali ostavite 1 cm od ruba nenamazan. Dodajte svijetlu palačinku i ponovite postupak. To činite sve dok ne ostanete bez palačinki. Završit ćete sa slojem kreme.

Tortu ostavite minimalno 12 sati u hladnjaku.

Prije serviranja tortu možete ukrasiti po želji. Mi savjetujemo s kakao prahom.

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter