GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: THE OUTLAW CHEF

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Zarebnjakov sandwich na matovilcu i mortadeli

| Autor: The Outlaw Chef


...ah... koji mir... alleluiah... nalazim se na mjestu gdje svaki pravi muškarac koji drži do sebe, povremeno, s vremena na vrijeme odlazi - u željezari.

Vi si žene držite svoje butige s torbicama, cipelicama, haljinicama i vjenčanicama... mi imamo željezaru, butigu s alatom i čavlima... gledam tako proizvode, ugodno ćaskam s ostalom braćom Alfa mužjacima... kupujem, tražim plinski brener... čini mi se da je ovaj "industrijski" jednako dobar kao i ovi za gastronomiju... zaključujem: potpuno su jednaki, jedino što imaju različite naljepnice... živio PRC... Kina... majka zemlja svih proizvoda ovog svijeta...

Kad ono... Matej! "Ej Bog! "...kaže on meni, "što ima"..."Evo", odgovaram mu.... kupujem neki brener pa ću malo plamenom brijati po suhomesnatim proizvodima i siru... a Matej dalje nastavlja... "Dođi kod mene, ja i moj djed otvaramo novu butigu krcatu suhomesnatih proizvoda, mortadela , vina i sireva..."

...i tako... eto me na Verudi, oldschool pulskom kvartu... njušim, gledam, zaključujem... petljam... kuham.

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Zarebnjakov sandwich na matovilcu i mortadeli by The Outlaw Chef

Složenost: full lako, ali opako ukusnooooooooooo

Sastojci za 4 osobe:

  • 16 dkg zarebnjaka
  • 15 dkg mortadele
  • 15 dkg sira
  • mladi matovilac... šaka, dvije...
  • francuski kruh (ili bilo koji drugi)
  • maslinovo ulje
  • teran

Priprema:

Zarebnjak (a možete i ombolo) narezati na tanke trakice, sir narezati na tanke trakice... francuski kruh razrezati na trećine pa na pola...

Na donju polovicu kruha posložiti trakice zarebnjaka i ovčjeg sira, malo ih rastopiti plamenom brenera pa odmah na njega staviti malo matovilca i maslinovog ulja i preko svega staviti fetu mortadele pa poklopiti drugom polovicom kruha...

U čašu natočiti dec i pol terana... teran pojesti a sandwich popiti... dobar tek, buona gente! Yhaaaaaaa!

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Zarebnjakov sandwich na matovilcu i mortadeli by The Outlaw Chef

Recept by The Outlaw Chef

Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of