gastro specijal subotom: deniz zembo

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Špageti sa šparugama

| Autor: Chef Deniz ZEMBO

Nakon svakodnevnih   profesionalnih obveza, pustiti sve na stolu kod kuće, uzeti svoju baketu (štap), zaboraviti na sve ostalo, zavući se u neki grm s jednostavnim ZEN ciljem da otkineš neku zelenu stabljiku....ima li veće jednostavnosti? Ima li većeg mira? Dali je ljepše branje šparuga ili kuhanje nekog jela s njima? ....odgovor je: Ma, bjeeeeži van u žbunje! ...dobro je jedno i drugo.

 Složenost: cool jednostavno

 Sastojci: 40 dkg šparoga(cca), 2 glavice luka, 2 mrkve, 1,5 dl malvazije, sol, papar, špageti no 5 - 0,5 kg.

 Priprema:

U vreloj tavi na maslinovom ulju pržiti mrkvu i luk koji su izrezani na kolutiće. Kada luk lagano požuti dodati šparoge pa ih tako pržiti 3 do 5 minuta, nakon toga podliti sve s 1,5 dl malvazije, posoliti i popapriti.

gg

Dinstati uz povremeno podlijevanje vodom 15 do 20 min. Kada su špageti kuhani (a kuhali su se u kipućoj slanoj vodi, cca 10ak min.) "Al dente" ubaciti ih u tavu sa šparugama, mrkvom i lukom i sve dobro izmiješati, te pustiti uz lagani miješanje na vatri još 5 min. Poslužiti u poludubokim tanjurima. 

gg


Podijeli: Facebook Twiter








Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum