Prošlo je nešto više od 30 sati i 27 minuta od kada sam na slobodnim danima… zapravo da budem precizan na danu i pol... Kad si na slobodnom danu možeš se družiti s ljudima, životinjama, biljkama i prirodnim pojavama, onima koje ti odabereš. Kada si slobodan možeš šetati mjestima koje ti odabereš. U svoje slobodno vrijeme možeš jesti ono što poželiš… Ja sam zaželio jesti cherry pomidor, tikvicu, sir gaudu, nektarinku i smokvu… Zaželio sam uživati u izoliranim okusima navedenih namirnica, a opet da se nekako preko začinskih medija preklapaju i nadopunjuju, tu sam u pomoć uzeo iz svojega vrta bosiljak, lovor i ružmarin… zaželio sam jesti jelo koje se ne može usporediti s ni jednim drugim…. dakle, zakuhajmo malo situaciju…
Složenost: Koga briga, šuti i kuhaj s osmijehom na licu…
Sastojci za ohne osobu:
Priprema:
Oštrim nožem narežite na fetice pola tikvice, dva cherry pomidora i pola nektarinke. Smokvu narežite na pola.
U četiri izdvojene tave na vrelo maslinovo ulje stavite pržiti sljedeće namirnice: u tavu broj 1 stavite pržiti pomidor s bosiljkom i malo soli, u tavu broj 2 stavite peći smokvu prerezanu na pola s par listova lovora i trećinom čajne žličice friško samljevenog papra, u tavu broj 3 stavite peći nektarinku s ružmarinom i čajnom žličicom meda, u tavu broj 4 samo tikvicu na maslinovom ulju.
Zašto pečemo u izdvojenim tavama? Koji nam je klinac? Jesmo li normalni? Tko će to sve prati?
…većini od vas će najvjerojatnije ove misli prozujati umom…. ali ne brinite vi ništa… katkad je dobro i ne poslušati vlastiti um… to je preduvjet za evoluciju i nadogradnju vašeg uma na bolje…
U izdvojenim tavama pržimo s odvojenim začinima tako da svaki komad povrća i voća ima svoj izolirani okus, tikvica je tu neutralna, ona kao i maslinovo ulje u ovom jelu ima ulogu sljubljivanja… cmok, cmook!
Nastavimo dalje - nakon 3 do 5 minuta nakon što je naše povrće i voće sprženo na začinima i maslinovu ulju, odmah počinjemo proces slaganja u hamburger pecivo. Prvo na donju polovicu peciva stavimo pola šake svježe rokule, zatim po njoj stavimo tikvicu, na tikvicu stavimo cherry pomidor sa bosiljkom, na cherry pomidor stavimo dvije polovice smokve, na smokvu stavimo sir gaudu, po siru gaudi posložimo fete nektarinke koje smo pržili na ružmarinu i medu i preko svega stavimo par listova svježeg bosiljka i par kapi maslinovog ulja. Poklopimo s gornjom polovicom peciva i naš je vege burger spreman za konzumaciju… uživajte u izdvojenim okusima koji se ipak sljubljuju… Dobar vam tek dragi ljudi… vaš Outlaw…
The Outlaw Chef
Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef, profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...
Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.
U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".
Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete.