KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Sezona je trešanja, iskoristite ih za slasni desert! Ovaj ne zahtijeva puno vremena i novaca, a uvijek uspijeva KOLAČ S TREŠNJAMA I JOGURTOM

| Autor: Glas Istre
ilustracija

Sastojci:

2 jaja

1 čaša tekućeg jogurta (200 g)

1 čaša šećera

1 vanilin šećer

1 čaša ulja ili 150 g maslaca sobne temperature

1½ čaša glatkog brašna

pola vrećice praška za pecivo

malo naribane limunove korice

pola čaše (100 g mljevenih badema)

400 g očišćenih trešanja

Priprema:

Kao mjeru za sastojke koristite čašu od jogurta.

Šećer pjenasto izmiksajte s maslacem. Zatim dodajte jaja i limunovu koricu. Još jednom dobro izmiksajte pa dodajte jogurt. Nakon što dobro izmiksate jaja, šećer i limunovu koricu, dodajte ulje. Nakon toga dodajte jogurt.

Na kraju umiješajte brašno, prašak za pecivo i mljevene bademe.

Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup i po vrhu smjese rasporedite očišćene trešnje.

Pecite 20 do 25 minuta na temperaturi od 180 °C. Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, posipajte šećerom u prahu.


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater