ilustracija
Sastojci:
2 jaja
1 čaša tekućeg jogurta (200 g)
1 čaša šećera
1 vanilin šećer
1 čaša ulja ili 150 g maslaca sobne temperature
1½ čaša glatkog brašna
pola vrećice praška za pecivo
malo naribane limunove korice
pola čaše (100 g mljevenih badema)
400 g očišćenih trešanja
Priprema:
Kao mjeru za sastojke koristite čašu od jogurta.
Šećer pjenasto izmiksajte s maslacem. Zatim dodajte jaja i limunovu koricu. Još jednom dobro izmiksajte pa dodajte jogurt. Nakon što dobro izmiksate jaja, šećer i limunovu koricu, dodajte ulje. Nakon toga dodajte jogurt.
Na kraju umiješajte brašno, prašak za pecivo i mljevene bademe.
Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup i po vrhu smjese rasporedite očišćene trešnje.
Pecite 20 do 25 minuta na temperaturi od 180 °C. Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, posipajte šećerom u prahu.