KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT: Nešto starinsko što se savršeno nadopunjuje i bez mesa

| Autor: Glas Istre
(Ilustracija)

(Ilustracija)


Slatki dinstani kupus i restani krumpir savršena su kombinacija okusa u ručku koji je gotov relativno brzo. Ako vam baš fali, možete pripremiti bilo koje meso.

SASTOJCI:

1-2 kg krumpira (ovisno za koliko osoba pripremate ručak)

glavica zelja

2 luka

3 žličice crvene mljevene paprike

ulje, vegeta, sol, papar, žličica jabučnog octa

PRIPREMA:

Za slatki kupus:

Zelje narezati i kratko prokuhati (blanširati).

Na malo ulja popržiti nasjeckan luk, dodati žličicu crvene mljevene paprike, dodati ocijeđeno zelje, promiješati, začiniti po ukusu.

Podliti sa čašom vode i pirjati (dinstati) uz povremeno miješanje 20-tak minuta.

Pod kraj pirjanja dodati žličicu octa.

Za restani krumpir:

Krumpir skuhati u ljusci, oguliti ga i narezati na ploškice.

Na malo ulja popržiti nasjeckan luk, dodati 2 žličice mljevene crvene paprike.

Dodati na to narezan krumpir, promiješati, začiniti po želji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter