(Ilustracija)
Slatki dinstani kupus i restani krumpir savršena su kombinacija okusa u ručku koji je gotov relativno brzo. Ako vam baš fali, možete pripremiti bilo koje meso.
SASTOJCI:
1-2 kg krumpira (ovisno za koliko osoba pripremate ručak)
glavica zelja
2 luka
3 žličice crvene mljevene paprike
ulje, vegeta, sol, papar, žličica jabučnog octa
PRIPREMA:
Za slatki kupus:
Zelje narezati i kratko prokuhati (blanširati).
Na malo ulja popržiti nasjeckan luk, dodati žličicu crvene mljevene paprike, dodati ocijeđeno zelje, promiješati, začiniti po ukusu.
Podliti sa čašom vode i pirjati (dinstati) uz povremeno miješanje 20-tak minuta.
Pod kraj pirjanja dodati žličicu octa.
Za restani krumpir:
Krumpir skuhati u ljusci, oguliti ga i narezati na ploškice.
Na malo ulja popržiti nasjeckan luk, dodati 2 žličice mljevene crvene paprike.
Dodati na to narezan krumpir, promiješati, začiniti po želji.