(Foto Glas Istre)
Mak spada među one namirnice koje se vole ili ne vole. Njegovim ljubiteljima sviđat će se gotovo svi kolači s makom. U ovom je slučaju u kombinaciji sa sirom i uz aromu limuna. Sklad okusa i boja.
Sastojci:
Dva žumanjka istući sa 10 dkg šećera. Postepeno dodati 75 grama brašna sa žličicom praška za pecivo. Umiješati još 1,25 dcl ulja i 10 dkg mljevenog maka te na koncu snijeg od dva bjelanjka.
Pripremiti drugu smjesu od 2 žumanjka i 5 dkg šećera, 2 žlice pudinga od vanilije, naribane korice i soka jednog limuna. Dodati 25 dkg svježeg sira i na koncu snijeg od dva bjelanjka.
U posudu za pečenje (25 x 30 cm) obloženu papirom za pečenje uliti prvu smjesu od maka, pa na nju izliti smjesu od sira. Malo promiješati vilicom da se smjesa šatira i zatim staviti peći u pećnicu na 180 stupnjeva oko 30 minuta.