GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

RECEPT DANA: ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA Oh, la la

| Autor: Chef Deniz ZEMBO

U doba svjetske karantene, tog najbližeg bratića policijskog sata, čovjek se može malo više baviti samim sobom i svojim bližnjima.

Stvari koje smo vječno odgađali pod "must fucking do it" kod kuće sada su došle na red. Iskoristimo ovu svjetsku manevarsku karantenu i sredimo svoje stvari kod kuće. I onda možemo tek sređivati ostalo....šta imam kod kuće? Uzimam crvenu papriku, jedan luk, sjemenke suncokreta, paštu za juhu, odlazim u dvorište u mali vrt berem malo matovilca a sa drva uzimam nekoliko plodova kumkvata (vi možete ako nemate kumkvat, limun ili bilo koji agrum)... uzimam tavu, palim indukciju i bacam se in action...

Sastojci:

  • jedna paprika
  • bilo koji agrum (naranča, grejp ,limun, i sl) narezan na kockice
  • malo matovilca ili radića
  • dvije do tri jušne žlice suncokreta
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • 1,5 dl malvazije
  • tjestenina za juhu sitna

 

Priprema:

Nasjeckati luk na krupno, u tavu prvo ubaciti tri jušne žlice sjemenki suncokreta pa ih lagano na maslinovom ulju i soli pržiti par minuta.   Dodati zatim luk nasjeckani na krupno, nakon par minuta prženja dodati crvenu papriku narezanu na trakice.

Nakon 3 min prženja dodati agrum (naranča, limun, kumkwat) i sl.. .nasjeckani na kockice.

Sve to podliti 1,5 dl malvazije, kad Malvazija uskipi i na pol ispari dodati 1dl vode pa onda kad sve to uskipi dodati šaku tjestenine za juhu pa kuhati tako još nekih 7, 8 minuta.

Maknuti s izvora topline pa tek onda ubaciti matovilac (ili radić) nasjeckan na krupno i umiješati ga u jelo. Pustiti još pet minuta da odstoji. Iako jelo nije na izvoru topline ono se i dalje kuha svojom temperaturom dok se hladi. Nakon pet minuta servirati u zdjelici...dobar tek kućni ljudi!!!!

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.


Podijeli: Facebook Twiter








Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater