KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Torta od lješnjaka bez pečenja koja je gotova u 20-ak minuta

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Priprema:

Podloga

  • Pakiranje piškota
  • 200 ml čokoladnog mlijeka
  • Baza za kreme:
  • 500 g mascarpone sira
  • 350 ml vrhnja za šlag
  • 3 žlice šećera u prahu

Za bijelu kremu bazi dodajte:

  • Paket Giotto kuglica

Za tamnu kremu bazi dodajte:

  • 2 žlice čokoladnog namaza

Dodatno:

  • 150 ml vrhnja za šlag za ukrašavanje

Priprema:

Piškote umakati u čokoladno mlijeko jako kratko sa svake strane i staviti u kalup za torte.

U jednoj zdjeli miksati mascarpone i šećer u prahu, a u drugoj zdjeli vrhnje za šlag do čvrste teksture. Šlag dodati u sir i sjediniti u bazu za kremu.

Dobivenu smjesu podijeliti na dva dijela. U jedan dodati Giotto kuglice, a u drugi čokoladni namaz.

Na piškote staviti bijelu kremu, dodati još jedan sloj piškota u čokoladnom mlijeku, na piškote staviti još malo Giotto kuglica, potom smeđu kremu i na kraju vrhnje za šlag.

Ukrasiti po želji.

Izvor: Zadovoljna hr.

    Povezane vijesti


    Podijeli: Facebook Twiter