KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Tikvice zapečene sa sirom i vrhnjem

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Vrlo lagano i ukusno jelo. 

Sastojci:

  • tikvice, 500 g
  • vrhnje za kuhanje, 400 ml
  • parmezan, 50 g naribanog
  • origano, 1 žlica sušeni
  • peršin, 2 žlice sjeckanog
  • češnjak, 2 režnja
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema:

Tikvice očistimo, operemo i narežemo na kolutove debljine jednog centimetra, a češnjak očistimo i narežemo na listiće.

U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane tikvice i češnjak, sušeni origano i povremeno miješajući, povrće pržimo na srednje jakoj vatri.

Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo naribani sir i sjeckani peršin te dobro izmiješamo sastojke.

Nakon 10-ak minuta prženja povrće premjestimo u vatrostalnu posudu, prelijemo mješavinom sira, vrhnja i peršina te sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter