KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Tagliatelle s plodovima mora

| Autor: Glas Istre
Tagliatelle s plodovima mora

Tagliatelle s plodovima mora


Ako vam se jede nešto lagano, a niste od volje previše vremena utrošiti na kuhanje, donosimo vam recept koji će zadovoljiti nepce i najzahtjevnijeg sladokusca. 

Sastojci:

  • 500 g zamrznutih plodova mora ili svježih ako su vam dostupni
  • 300 grama Tagliatelle tjestenine
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 mladi luk
  • 80 ml povrtnog temeljca
  • 1 žlica sojina umaka

Priprema:

Odmrznite plodove mora, ako njih koristite, pa ih isperite pod mlazom vode. Skuhajte tagliatelle tjesteninu al dente te je ocijedite. Popržite plodove mora na vrućem maslinovom ulju, izvadite ih i posolite.

Na masnoći od prženja propirjajte protisnuti češnjak i nasjeckani mladi luk pa dodajte tjesteninu.

Ulijte povrtni temeljac i sojin umak pa pirjajte 2-3 minute. Na kraju umiješajte plodove mora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater