KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Spaghetti bolognese kolač? Vrijeme je da ga isprobate

| Autor: Mija Dropuljić
foto iStock

foto iStock


Postoji li uopće osoba koja ne voli bolognese? Mislimo da je teško naći nekoga komu spaghetti-bolognese ne izmame osmijeh. Ako želite ovo omiljeno jelo isprobati na nešto drugačiji način, onda je ovaj recept prava stvar. On kombinira na neobičan način bolognese i lasagne u jedno. Rezultat je novo omiljeno jelo vaše obitelji, piše Novi list 

Sastojci:

500 g tjestenine spaghetti

500 g mljevenog mesa

½ luka nasjeckanog na kockice

2 mrkve nasjeckane na male komade

3 režnja češnjaka

600 g pasirane rajčice

3 jušne žlice paste od rajčice

100 g parmezana

250 g mozzarelle

2 čajne žlice talijanskih začina

Sol i papar

Prstohvat soli

125 g creme fraiche

2 jušne žlice maslinovog ulja

Priprema:

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva te skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.

U međuvremenu očistite i narežite mrkve i luk te ih prepržite na maslinovom ulju. Dodajte mljeveno meso te pecite dok se meso ne smrvi i ne dobije pečenu boju.

Dodajte pastu od rajčice, zgnječeni češnjak i začine te smjesu pecite dok se sve ne sjedini.

Dodajte pelatu i sol i papar po želji.

Tjesteninu stavite u posudu za lasagne. Dodajte umak. Preko svega dodajte creme fraiche.

Pomiješajte parmezan i komadiće mozzarelle te dodajte na smjesu.

Pecite oko 25 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter