foto iStock
Postoji li uopće osoba koja ne voli bolognese? Mislimo da je teško naći nekoga komu spaghetti-bolognese ne izmame osmijeh. Ako želite ovo omiljeno jelo isprobati na nešto drugačiji način, onda je ovaj recept prava stvar. On kombinira na neobičan način bolognese i lasagne u jedno. Rezultat je novo omiljeno jelo vaše obitelji, piše Novi list
Sastojci:
500 g tjestenine spaghetti
500 g mljevenog mesa
½ luka nasjeckanog na kockice
2 mrkve nasjeckane na male komade
3 režnja češnjaka
600 g pasirane rajčice
3 jušne žlice paste od rajčice
100 g parmezana
250 g mozzarelle
2 čajne žlice talijanskih začina
Sol i papar
Prstohvat soli
125 g creme fraiche
2 jušne žlice maslinovog ulja
Priprema:
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva te skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
U međuvremenu očistite i narežite mrkve i luk te ih prepržite na maslinovom ulju. Dodajte mljeveno meso te pecite dok se meso ne smrvi i ne dobije pečenu boju.
Dodajte pastu od rajčice, zgnječeni češnjak i začine te smjesu pecite dok se sve ne sjedini.
Dodajte pelatu i sol i papar po želji.
Tjesteninu stavite u posudu za lasagne. Dodajte umak. Preko svega dodajte creme fraiche.
Pomiješajte parmezan i komadiće mozzarelle te dodajte na smjesu.
Pecite oko 25 minuta.