KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Sočni zapečeni grah - jednostavno jelo gotovo u pola sata

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Sočno jelo puno pikantnih sastojaka poslužite kao samostalno jelo ili kao prilog uz kobasice ili pečena mesa. Grah možete pripremiti i dan ranije, pa ga prije obroka zapeći i poslužiti. Ovo jelo je gotovo u pola sata.

Sastojci za 4 osobe:

  • 50 ml ulja
  • 250 g luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica mljevene dimljene paprike
  • 100 ml passate
  • 1 limenka bijelog graha (cca 400 g)
  • 1 žlica ljutog ajvara
  • nekoliko listića metvice
  • 1 žlica sjeckanog peršina

Priprema:

Na zagrijanom ulju svijetlo popecite nasjeckani luk, dodajte na rezance narezane paprike, protisnuti češnjak, promiješajte i kratko popecite da povrće malo omekša.

Dodajte dimljenu papriku, passatu, grah i ajvar. Promiješajte, zalijte s toliko vode da jedva pokrije sadržaj i kratko prokuhajte samo da se sastojci povežu.

Tako pripremljeni grah prebacite u vatrostalnu posudu ili posudu za pečenje, pospite metvicom i zapecite na 200 °C oko 15 minuta.

Zapečeni grah pospite nasjeckanim peršinom i poslužite kao samostalno jelo ili kao prilog uz kobasice ili pečena mesa.

Dobar tek!

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom