KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Sočna zapečena tjestenina carbonara

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Špageti carbonara pravi su kulinarski klasik, a danas vam donosimo recepturu za nešto drukčiju verziju ovog jela. Neke od sastojaka možete prilagoditi i onome što imate kod kuće.

Priprema je vrlo jednostavna, a trebat će vam oko 40 minuta.

Sastojci za četiri osobe:

  • 150 g špageta (ili neke druge tjestenine po izboru)
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 200 g slanine (ili hamburgera) narezane na kockice
  • 2 tikvice
  • 45 g graška
  • 2 češnja češnjaka
  • 5 jaja
  • 65 g ribanog parmezana
  • 250 g ricotte
  • stručak peršina
  • par grančica svježeg bosiljka

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Nauljite pleh ili vatrostalnu posudu, pa obložite dno i strane papirom za pečenje.

Skuhajte tjesteninu, kad je gotova procijedite i rashladite pod hladnom vodom, pa je stavite u posebnu zdjelu.

U tavi na malo ulja popržite nasjeckanu slaninu dok ne postane hrskava. Dodajte nasjeckane tikvice, grašak i češnjak. Kratko prodinstajte pa ubacite u zdjelu s tjesteninom.

Umutite jaja, ribani parmezan, nasjeckani peršin i bosiljak, dodajte tjestenini te dobro promiješajte, pa sve to ubacite u pripremljeni pleh.

Pecite 25 do 30 minuta, pa izvadite iz pećnice i pustite da odstoji deset minuta. Narežite na kocke i servirajte.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum