Ilustracija
Sastojci:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 165°C i kalup obložite pergamentom i malo ga namastite. Prosijte kakao prah u malu zdjelu i pomiješajte s espressom da dobijete gustu, glatku pastu. Umutiti vaniliju i ostaviti sa strane. Ako postane gusta, dodajte malo kipuće vode da se olabavi. U drugoj posudi pomiješajte bademe, prašak za pecivo i sol.
Uzmite treću (i posljednju!) zdjelu da umutite med, jaja i maslinovo ulje. Upotrijebite mikser da uvučete što više zraka, miksajući oko tri minute. Smanjite brzinu i dodajte kakao pastu.
Nakon što je potpuno umiješano, dodajte smjesu od badema, stružući sa strane kako biste bili sigurni da ništa niste propustili prije nego ulijte tijesto za torte u obložen kalup.
Pecite 50 minuta. Trebao bi ispasti čist, ali bi torta i dalje trebala biti prilično elastična. Pustite da se ohladi – ne brinite ako na dodir pukne – a zatim ga pustite iz kalupa, spremnog za rezanje. Poslužite svaku krišku s izdašnom kuglicom hladnog jogurta i pospite šećerom u prahu.
Izvor: Novi list