Ilustracija
Sastojci:
Upute:
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte ljutiku i kuhajte dok ljutika ne počne omekšavati, oko 3 minute. Dodajte češnjak, origano, rajčicu i čili pahuljice. Kuhajte 8-10 minuta, dok rajčice ne puknu i ne počnu se lijepiti za dno posude. Maknite s vatre. Pomiješajte oko pola rajčice u blenderu dok ne postane glatka smjesa, umiješajte umak od rajčice natrag u tavu.
Stavite tavu na srednju vatru. Umiješajte votku, kuhajte 2 minute, a zatim umiješajte vrhnje. Začinite solju i paprom. Držite toplo na laganoj vatri.
U međuvremenu prokuhajte veliki lonac posoljene vode. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, dok ne postane al dente. Ocijedite.
U umak dodajte tjesteninu, maslac, parmezan i bosiljak, miješajući dok se maslac ne otopi.
Tjesteninu podijelite na tanjure i prelijte bosiljkom i sirom. Uživajte!
Izvor: Novi list