KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Slasan zalogaj za doručak, ručak ili večeru - PIZZA MUFFINI!

| Autor: Glas Istre

Kako pojesti samo jedan? Teško, jer ovim je pizza-muffinima stvarno teško odoljeti! Odlični su za druženja i rođendanske proslave, da ih ponesete na piknik, ukradete na posao (točno tako, ukradete jer nema šanse da vam ijedan ostane viška).

Kad spojite dva omiljena zalogaja u jedan, dobijete pizza-muffine. Već su vam na sami spomen zamirisali, priznajte! Jednostavno, brzo, dekorativno, neodoljivo, tako bismo nazvali ovo slano zadovoljstvo koje možete začas napraviti baš svaki dan, a posebno za dječje (i ne samo dječje) rođendane i druženja s obitelji i prijateljima. Umijesite tijesto, napravite nadjev, upalite pećnicu, svi će vam biti zahvalni! I svakako u nadjev uključite svoje omiljene dodatke.

SASTOJCI

Za tijesto:
300 g glatkog brašna
180 ml mlake vode
1 vrećica suhog kvasca (+ malo toplog mlijeka, žličica šećera i žličica brašna za dizanje kvasca)
pola žličice soli
2 žlice maslinova ulja

Za nadjev:
200 g sitno sjeckane ili pasirane rajčice 250 g cherry rajčica
4-5 šampinjona
250 g mozzarelle
50 g ribanog parmezana
12 listova svježeg bosiljka
1 žličica origana
prstohvat soli
1 žlica maslinova ulja
po želji dodajte i malo pršuta, slanine ili kuhane šunke

Priprema:

U zdjelicu stavite kvasac, žličicu šećera i žličicu brašna pa prelijte s malo toplog mlijeka i ostavite na toplom da se kvasac aktivira.

U drugu zdjelu prosijte brašno, dodajte sol pa dobro promiješajte, potom dodajte maslinovo ulje, uzdigli kvasac i mlaku vodu pa umijesite glatko, podatno tijesto (pri miješenju si pomažite dodavanjem brašna). Umiješeno tijesto formirajte u kuglu, stavite u dublju zdjelu, premažite tijesto maslinovim uljem pa prekrijte posudu i ostavite da se diže najmanje 30 minuta.

Pripremite nadjev: u manjoj posudi izmiješajte sjeckanu ili pasiranu rajčicu s maslinovim uljem, solju i origanom. Mozzarellu ocijedite i natrgajte na manje komadiće (držite je na sobnoj tempareturi), šampinjone narežite na tanke ploške, a cherry rajčice prepolovite.

Uzdiglo tijesto izručite na pobrašnjenu površinu, razvaljajte pa čašom ili okruglim izrezivačem promjera 7 cm izrežite 12 krugova.

Utisnite tijesto u kalup za muffine koji ste premazali maslinovim uljem pa nadjenite umakom od rajčice, dodajte mozzarellu, malo ribanog parmezana, složite gore nekoliko ploškica šampinjona i na kraju dodajte 2-3 polovice cherry rajčica.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C i pecite između 15-20 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite 5 minuta da se muffini ohlade u kalupu pa ih izvadite i dodatno nadjenite svježim cherry rajčicama i svježim listovima bosiljka pa poslužite toplo.

To što nemate kalup za muffine ne predstavlja nikakvu prepreku za uživanje u poznatim pizza okusima, umijesite pa razvaljajte tijesto, nadjenite ga i zarolajte. Recept za punjeni kruh, popularni stromboli  sve je što trebate!

Ili napravite ovu brzu, lažnu pizzu, škicnite najbrži i najlakši recept od samo 3 sastojka, jedan je od njih lisnato tijesto, preporuča zadovoljna.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter