KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: RUČAK ZA KRIZNA VREMENA Tjestenina s ricottom i češnjakom

| Autor: Portal Glas Istre
ilustracija

ilustracija


Nešto fino, brzo i jeftino je tjestenina s ricottom i češnjakom. Vrijeme pripreme je kratko, nešto više od 15 minuta, a količina je dovoljna za dva do tri serviranja.

 Sastojci:

300 g tjestenine

1 žlica maslinovog ulja

2 režnja češnjaka

250 g ricotte

Korica jednog limuna

Sol

papar

svježi bosiljak

 

Priprema:

Skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju. Procijediti i sačuvati jednu šalicu vode do kuhanja. Na slaboj vatri zagrijati ulje, dodati češnjak i kratko pirjati, a potom umiješati ricottu, 100 ml vode od kuhanja i naribanu koricu limuna. Nastaviti miješati dok se smjesa ne sjedini. Po potrebi dodati još vode. Umiješati špagete, dodatno začiniti pa servirati toplo. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter