KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Ravioli sa šparugama - dobar i začas gotov obrok

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milovoj Mijošek)

(Snimio Milovoj Mijošek)


  

Stidljivo, skromno i unatoč suši, divlje su šparuge ipak krenule. Konačno se može nabrati makar i manji macetić.

Podsjetimo se stoga jela koje pripremamo od omiljenih gorkih izdanaka. S obzirom da ih još nema puno, najbolje da šparuge budu dodatak okusima kao što je to u ovom receptu - raviolima sa šparugama. Količine namirnica prilagodite svom ukusu i apetitu i količini nabranih šparuga.

Sastojci:

oko 100 grama šparuga

1 dcl vrhnja za kuhanje

50 grama pršuta

maslinovo ulje

oko 300 grama gotovih raviola

Postupak:

Pristaviti slanu vodu za kuhanje gotovih raviola, pa ih zatim skuhati prema uputama.

U međuvremenu prodinstati u tavi šparoge na maslinovom ulju. Dodati 2-3 žlice vode. Kada su šparuge omekšale dodati vrhnje za kuhanje i prokuhati na laganoj vatri 2 minute. Spojiti umak s raviolima. Servirajte na tanjur s malim komadićima pršuta tanko narezanog. Poslužiti uz zelenu salatu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter