KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Polpete od skuše s lećom i starim kruhom

| Autor: Chef Andrija TOMIĆ
Skuša (Ognjen ALUJEVIĆ)

Skuša (Ognjen ALUJEVIĆ)


Ako volite ribu, ali vam je dosadila u klasičnom prženom ili pohanom izdanju, možete isprobati i polpete od ribe.

Na portalu Glasa Istre donosimo vam i recepte chefova kuhinje - a ovaj recept donosi vam chef kuhinje u pomerskom restoranu Sopravento, Andrija Tomić.

Sastojci za 4 osobe:

- 4 malo veće skuše (za 8 fileta )

- 2 žutanjka

- 1 limun

- 2 režnja češnjaka

- 20 g starog kruha (ili krušne mrvice)

- 150 g skuhane crvene leće

- peršin

- sol

- papar

 

Priprema:

Skušu isfiletiramo, izvadimo kosti iz dobivenih fileta i izrežemo na sitne kockice.

Iste zalijemo limunovim sokom i pustimo u hladnjaku da odstoji oko 30 minuta.

Za to vrijeme stavimo kuhati leću.

Crvenu leću nije potrebno namakati stoga ju je dovoljno skuhati u posoljenoj vodi svega 15 do 20 minuta.

Kada smo skuhali leću, u tu istu posudu, skupa s lećom, stavimo namakati stari kruh. Kada je kruh poprimio dovoljno vlage sve zajedno dobro procijedimo.

U odvojenu, skuhanu i procijeđenu smjesu od leće i natopljenog kruha dodamo 2 žutanjka, prethodno obrađene filete skuše, sol, papar i sitno narezani češnjak.

Dobivenu masu dobro izmiješamo i oblikujemo polpete. Pržimo u ulju na 145 -160 stupnjeva 5 do 10 minuta.

Dobar tek!

Foto

Chef kuhinje Andrija Tomić

Restoran Sopravento

Marina Pomer

Pomer 26a 52203 Medulin 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter