KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Piletina u bijelom umaku od tikvica

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Ako nemate baš puno vremena, ali ne želite odustati od zdravog i kuhanog obroka - donosimo vam jednostavan i brz recept za lagano jelo, idealno za tople dane.

Sastojci:

  • 500 g pilećih prsa
  • 2 tikvice
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 kapule
  • 3 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Narežite pileća prsa na željenu veličinu i kratko popržite na vrućem ulju u tavi, pa izvadite na tanjur.

U drugoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja, dodajte sitno sjeckanu kapulu i češnjak, i kad kapula požuti, dodajte tikvice koje ste naribali na ribežu. Sve skupa dinstajte još nekoliko minuta - možete dodati i malo temeljca - dok tikvice ne omekšaju.

Posolite i popaprite i dodajte vrhnje za kuhanje, te uz povremeno miješanje kuhajte dok vrhnje ne zakipi, pa smanjite vatru i kuhajte dok ne dobijete željenu gustoću umaka.

Izvadite na tanjur piletinu, te je prelijte umakom.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter