KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pašta fažol iz pećnice - ukusno i zasitno jelo koje svatko može prilagoditi svom guštu

| Autor: Glas Istre
(Foto: YouTube Screenshot)

(Foto: YouTube Screenshot)


Pašta fažol je tipično talijansko jelo, koje je dosta slično maneštri. Najbolja stvar kod ovog recepta jest što možete improvizirati i prilagoditi jelo svom ukusu - možete dodati suhog mesa, slanine, češnjaka, ljutih začina ili pak obilno posipati sirom.

U kojoj god varijanti - ovo je ukusno i zasitno jelo, a ujedno je i lako za pripremu.

Sastojci za 4 osobe:

  • 350 g tjestenine
  • 750 g pelata
  • 700 g mljevenog mesa
  • 150 g slanine
  • 1 kapula
  • 1 mrkva
  • 150 g korijena celera
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 1 žličica origana
  • sol
  • prstohvat bosiljka
  • prstohvat čilija (po želji)
  • šaka sjeckanog peršina
  • prstohvat papra
  • 220 g kuhanog graha (ili graha iz limenke)
  • 150 g parmezana
  • 150 g naribane gaude

Priprema:

Tjesteninu skuhajte al dente, a pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

Pelate ocijedite i nasjeckajte.

U dubljoj tavi izdinstajte nasjeckani luk, pa dodajte nasjeckanu slaninu, mrkvu i celer. Dinstajte 10-ak minuta pa dodajte mljeveno meso. Pržite desetak minuta na laganoj vatri pa dodajte pelate, 2 žlice koncentrata rajčice i začine. Kad zavrije, kuhajte još desetak minuta uz povremeno miješanje, pa dodajte grah, pola sjeckanog peršina i pola ribane gaude. Dobro promiješajte, pa dodajte skuhanu tjesteninu i sve promiješajte.

Kad se svi sastojci lijepo prožmu, sve uspite u posudu za pečenje (preporučamo staklenu ili keramičku, ako nemate, dublji pleh će isto poslužiti).

Pospite preostalim sirom i parmezanom i pecite poklopljeno 20-ak minuta. Izvadite iz pećnice i pospite preostalim sjeckanim peršinom.

Servirajte u dubokim tanjurima ili zdjelicama.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater