KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Paella - jednostavno španjolsko jelo za superukusan ručak za cijelu obitelj

| Autor: Glas Istre
(Foto: Pixabay)

(Foto: Pixabay)


Tipično španjolsko jelo, paella, dobilo je naziv po posudi u kojoj se kuha. Receptura je okvirna, tako da odabir morskih plodova možete prilagoditi svom ukusu (i budžetu).

Za 4 osobe.

  • 100 g purećih filea
  • 3 češnja češnjaka
  • 4 srednje kapule
  • 75 g riže
  • 100 ml bijelog vina
  • prstohvat šafrana
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sol
  • papar
  • 4 srednje rajčice
  • 100 g graška
  • 100 g žutih mahuna
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 150 g kozica
  • 75 g škampa
  • 150 g smrznutih plodova mora
  • 100 g pedoća (dagnji)
  • 75 g artičoka (može iz konzerve)
  • 150 g crvene paprike
  • 100 g celerovih stabljika
  • ribani parmezan

Priprema:

Puretinu narežite, a pedoće dobro operite i očistite.

Narežite papriku, celerove stabljike, luk i češnjak, a mahune narezane na manje komade prokuhajte s graškom.

Puretinu ispecite u dubljoj tavi pa izvadite na tanjur, pa u istoj tavi popecite luk, češnjak, papriku, celer i narezane oguljene rajčice. Podlijte s malo vode i prokuhajte na laganoj vatri, pa kad se počne stvarati umak, dodajte puretinu, pedoće, kozice, škampe, plodove mora, narezane artičoke. Zalijte vinom, pa dodajte sol, papar i prstohvat šafrana.

Kuhajte bez miješanja oko 15 minuta u poklopljenoj posudi na laganoj vatri. Nakon toga umiješajte kuhanu rižu i nasjeckani peršin te još kratko prokuhajte.

Poslužite na tanjure i pospite ribanim parmezanom.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater