Ilustracija (Pixabay)
Nutricionistica Laura Ford iz Melbournea objavila je na svom Instagram profilu svoj recept za pečenje krumpira za koji kaže da "izaziva ovisnost". Recept je na društvenim mrežama postao viralan - vrlo je jednostavan, stoga preporučamo da i sami isprobate.
Sastojci:
Priprema:
Zakuhajte lonac vode i u vruću vodu dodajte krumpir narezan na ploške debljine 1 centimetar.
Krumpir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne bude kašast - želite da održi oblik i da se ne raspada.
Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Stavite maslinovo ulje i maslac na pleh i stavite peći dvije minute dok se maslac ne otopi.
Dodajte ocijeđeni krumpir i okrenite ga u ulju da bude dobro nauljen.
Začinite začinima, solju i paprom.
Pazite da se krumpir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa.
Krumpir pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite još 25-30 minuta dok ne porumeni i postane hrskav.
Prelijte medom (ili javorovim sirupom) krumpir dok je vruć i ukrasite svježim timijanom.
Dobar tek!