KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Ne može jednostavnije i brže - Fino jelo od tune i najmanje tjestenine na svijetu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


  • 1 šalica kus-kusa
  • 1 šalica vruće vode
  • 1 velika konzerva tune
  • 1 paprika
  • ½ povrtne kocke
  • ½ luka
  • ½ limuna
  • maslinovo ulje po želji
  • sol i papar po želji
  • svježi peršin za posluživanje

Ugrijte vodu na štednjaku ili u kuhalu te u njoj rastopite povrtnu kocku. Jednu šalicu povrtnog temeljca prelijte preko jedne šalice kus-kusa koji ste stavili u zdjelu po želji. Poklopite zdjelu i pustite da se kus-kus "kuha" oko tri do pet minuta.

Za to vrijeme ocijedite tunu od tekućine iz konzerve te narežite luk i papriku na manje kocke.

Kada je kus-kus "popio" svu tekućinu, pomiješajte ga s tunom, narezanom paprikom i lukom.

Salatu začinite s maslinovim uljem, svježe iscijeđenim sokom limuna, solju i paprom. Poslužite je s listićima svježeg peršina. 

Izvor: Zadovoljna.hr

      Povezane vijesti


      Podijeli: Facebook Twiter