KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Mini tart s jabukom i cimetom

| Autor: Dijana Ljubanović
ilustracija (foto Pixabay)

ilustracija (foto Pixabay)


Za šest mini tartova potrebno vam je:


  • 1 lisnato tijesto
  • 1 veliko jaje
  • 1 velika jabuka
  • 2 čajne žličice nezasoljenog maslaca
  • pola čajne žličice ekstrakta od vanilije
  • 1 čajna žličica šećera
  • 1 čajna žličica cimeta

Priprema:


Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i obložite lim za pečenje papirom za pečenje.

Na površini koju ste pobrašnili, razmotajte lisnato tijesto. Nožem ga razrežite na šest dijelova. Unutar svakog kvadrata kojeg ste izrezali, lagano zarežite rubove i pritisnite ih vilicom. Tijesto posložite na lim za pečenje i pustite u hladnjaku da se ohladi dok pripremate jabuke.

U posudi smiksajte jaja s čajnom žličicom vode.

Jabuke razrežite na tanke kriške. U posudi umiješajte maslac, ekstrakt vanilije, šećer, cimet i sol. Dodajte kriške jabuke.

Izvadite tijesto iz hladnjaka i pomoću kista, nanesite na njega bjelanjak. Na svaki komad tijesta stavite kriške jabuke i dodajte šećer. Ohladite u hladnjaku desetak minuta.


Tartove pecite dok ne poprime zlaćanu boju za što će vam trebati oko pola sata. Prije posluživanja ohladite i uživajte u okusu.

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter