ilustracija (foto Pixabay)
Za šest mini tartova potrebno vam je:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i obložite lim za pečenje papirom za pečenje.
Na površini koju ste pobrašnili, razmotajte lisnato tijesto. Nožem ga razrežite na šest dijelova. Unutar svakog kvadrata kojeg ste izrezali, lagano zarežite rubove i pritisnite ih vilicom. Tijesto posložite na lim za pečenje i pustite u hladnjaku da se ohladi dok pripremate jabuke.
U posudi smiksajte jaja s čajnom žličicom vode.
Jabuke razrežite na tanke kriške. U posudi umiješajte maslac, ekstrakt vanilije, šećer, cimet i sol. Dodajte kriške jabuke.
Izvadite tijesto iz hladnjaka i pomoću kista, nanesite na njega bjelanjak. Na svaki komad tijesta stavite kriške jabuke i dodajte šećer. Ohladite u hladnjaku desetak minuta.
Tartove pecite dok ne poprime zlaćanu boju za što će vam trebati oko pola sata. Prije posluživanja ohladite i uživajte u okusu.
Izvor: Novi list