KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Mekane i sočne juneće šnicle u umaku od povrća

| Autor: Glas Istre

Za pripremu ovog jednostavnog jela trebat će vam nešto više vremena - umak se kuha oko dva sata - ali trud se definitivno isplati, jer osim što je bogato povrćem i vitaminima, izuzetno je ukusno. Stoga vam preporučamo da ovo jelo pripremate vikendom - vaša obitelj i društvo sigurno će biti oduševljeni.

Sastojci:

  • 600 g junećih šnicli
  • 4 srednje mrkve
  • 4 svježa zrela pomidora
  • 2 crvene paprike
  • 2 paprike babure (žute)
  • 1 limenka graška (ili 300 g smrznutog graška)
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 kapule
  • mljevena slatka paprike
  • nasjeckani peršin
  • list lovora
  • sol
  • papar

Priprema:

Kuhinjskim batom istucite s obje strane juneće šnicle i posolite ih i pustite da stoje.

Nasjeckate na sitno svo povrće - kapulu, crvenu i žutu papriku, pomidore, češnjak i mrkvu.

U dubljem loncu zagrijte ulje, i dinstajte na jakoj vatri 15 minuta, a nakon toga dodajte 3 dcl vode, poklopite i kuhajte još 15 minuta uz povremeno miješanje.

Dodajte začine (ako želite da bude malo pikatnije, dodajte i malo čili papričice), opet podlijte s 3 dcl vode i kuhajte još 15 min.

Kad sva tekućina ispari, dodajte meso i popržite ga kratko s obje strane, pa dodajte grašak i 3 dcl vode, poklopite i kuhajte 15 minuta, pa još jednom dolijte 3 dcl vode i opet poklopljeno kuhajte 15 minuta.

Nakon toga dodajte pola litre vode, smanjite vatru i pustite da krčka poklopljene uz povremeno miješanje dok meso ne omekša toliko da se može rezati samo pirunom.

Kao prilog poslužite pire krumpir ili tjesteninu.

Dobar tek!


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum