KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Makaronia me kima - bolonjez sa špagetima na grčki način

| Autor: Glas Istre
(Pixabay)

(Pixabay)


Makaronia me kima grčka je varijacija špageta bolonjez. Tajna okusa je u začinima poput cimeta i klinčića koji novu dimenziju ovom dobro znanom jelu.

Sastojci:

  • 750 g mljevenog mesa (junetina ili kombinacija janjetine i junetine)
  • 2 kapule
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • 400 g passate di pomodoro
  • ¼ šalice vode
  • 2 žlice koncentrata od rajčice
  • 1 žličica šećera
  • 2 dcl crnog vina
  • 1 lovorov list
  • prstohvat cimeta
  • 2 klinčića
  • maslinovo ulje
  • 1 paket špageta
  • 200 g ribanog parmezana
  • sol
  • papar

Priprema:

Nasjeckajte luk i češnjak, a mrkvu naribajte. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri i dodajte maslinovo ulje.

Ubacite nasjeckani luk i mrkvu pa dinstajte deset minuta. Ubacite češnjak, koncentrat rajčice i mljeveno meso pa dinstajte desetak minuta.

Nakon toga ulijte vino i kada ispari dodajte passatu, vodu, šećer, cimet, klinčiće, lovorov list i dobar prstohvat soli i papra. Pustite da zavrije, smanjite vatru i pirjajte poklopljeno na slaboj vatri pola sata do sat.

U posoljenoj kipućoj vodi skuhajte špagete prema uputama na pakiranju. Ocijedite tjesteninu i umiješajte 2 žlice maslinovog ulja. Tjesteninu prelijte umakom i poslužite uz naribani sir.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama