(Pixabay)
Makaronia me kima grčka je varijacija špageta bolonjez. Tajna okusa je u začinima poput cimeta i klinčića koji novu dimenziju ovom dobro znanom jelu.
Sastojci:
Priprema:
Nasjeckajte luk i češnjak, a mrkvu naribajte. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri i dodajte maslinovo ulje.
Ubacite nasjeckani luk i mrkvu pa dinstajte deset minuta. Ubacite češnjak, koncentrat rajčice i mljeveno meso pa dinstajte desetak minuta.
Nakon toga ulijte vino i kada ispari dodajte passatu, vodu, šećer, cimet, klinčiće, lovorov list i dobar prstohvat soli i papra. Pustite da zavrije, smanjite vatru i pirjajte poklopljeno na slaboj vatri pola sata do sat.
U posoljenoj kipućoj vodi skuhajte špagete prema uputama na pakiranju. Ocijedite tjesteninu i umiješajte 2 žlice maslinovog ulja. Tjesteninu prelijte umakom i poslužite uz naribani sir.
Dobar tek!