KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Ljetno jelo koje se brzo priprema - POVRTNI SLOŽENAC

Unsplash

Unsplash


Sastojci:

750 g krumpira

350 g tikvica

5 rajčica

malo bosiljka

2 jušne žlice maslaca

300 g mozzarelle

malo origana

malo papra

malo soli

Priprema:

Krumpir ogulite i skuhajte u slanoj vodi. U međuvremenu operite i očistite tikvice i rajčice te narežite mozzarellu na tanke kriške.

Narežite rajčice, krumpire i tikvice na tanke kriške. Namastite keramičku posudu za pečenje (može i nekoliko manjih) maslacem te u slojevima slažite krumpire, tikvice pa rajčice, začinite solju, paprom, bosiljkom i origanom.

Složenac pecite u zagrijanoj pećnici 20 min na 220 ºC, nakon toga posložite mozzarellu i vratite u pećnicu na 4-5 minuta (dok se sir ne otopi).

Izvor: Dnevno.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter