KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Lignje s krumpirom iz pećnice

| Autor: Glas Istre
Lignje s krumpirom iz pećnice (foto: Fini recepti)

Lignje s krumpirom iz pećnice (foto: Fini recepti)


Jelo koje možete pripremiti na jednostavan i brz način.

Sastojci:

  • krumpir, 1.5 kg (kuhanog u ljusci)
  • lignje, 500 g
  • luk, 1 glavica
  • mrkva, 100 g
  • masline, 10 zelenih otkoštenih
  • češnjak, 2 režnja
  • povrtni dodatak jelima, 1 žlica
  • peršin, 1 žlica sjeckani
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol i papar

Kuhani krumpir ogulimo i narežemo na kocke, lignje očistimo, operemo i narežemo na veće kolutiće, češnjak narežemo na listiće, mrkvu na prutiće, a luk na veće komade.

U zdjelu stavimo kocke krumpira, dodamo kolutiće liganja, komade luka, listiće češnjaka, prutiće mrkve, otkoštene masline, sjeckani peršin, prelijemo maslinovim uljem, začinimo povrtnim dodatkom jelima i paprom te dobro izmiješamo sastojke.

Tako pripremljene sastojke premjestimo u vatrostalnu posudu, preko svega rasporedimo krakove liganja, prelijemo s još malo maslinovog ulja, prekrijemo aluminijskom folijom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 40-ak minuta.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter