KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Kad baš nemate vremena ili volje, pokušajte s ovim: RAŽNJIĆI S KUS-KUSOM

| Autor: Glas Istre, žena.hr
ilustracija

ilustracija


Sastojci:

500 g svinjetine

šalica kus-kusa

1 crvena paprika

1 manji luk ili poriluk

peršinov list

sol

papar

maslinovo ulje

Priprema:

Meso izrežite na kockice te ih nabodite na štapiće za ražnjiće, posolite, popaprite pa premažite maslinovim uljem.

U tavi na malo maslinovog ulja zažutite nasjeckani luk (može i poriluk), dodajte na kockice narezanu papriku i nasjeckani peršinov list, podlijte s malo povrtnog temeljca ili vode pa dodajte kus-kus. Pustite neka se malo poprži, pa podlijte opet temeljcem ili vodom. Kus-kus je kuhan za nekoliko minuta.

Ispecite ražnjiće na maslinovu ulju na grill tavi dok se lijepo ne zapeku. Servirajte ih na kus-kusu, a uz njih poslužite salatu od mini rajčica i matovilca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter