KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jelo za koje ne morate paliti ni štednjak, ni pećnicu - HLADNA JUHA OD KRASTAVACA

| Autor: Glas Istre
Hladna juha od krastavaca

Hladna juha od krastavaca


Ova hladna juha od krastavaca sve je što želimo za dane kada nam je toplo. Da biste je napravili, ne morate uključivati pećnicu, štednjak, pa čak ni roštilj. Samo ubacite sastojke u blender, propasirajte i ohladite!

Nakon nekoliko sati u hladnjaku, ova juha od krastavaca bit će toliko kremasta, hladna i osvježavajuća da se nećete moći oduprijeti vratiti se po još, piše Novi list.

SASTOJCI:

6 krastavaca, tanko narezanih, rezervirajte nekoliko kriški za ukrašavanje

1½ šalice običnog grčkog jogurta od punomasnog mlijeka

¾ šalice svježeg bosiljka

¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, više za podlijevanje

3 žlice svježeg soka od limuna

2 žlice svježeg kopra

1 češanj češnjaka

¾ žličice morske soli

½ žličice meda

Svježe mljeveni crni papar

Svježa menta, kopar ili vlasac za ukrašavanje

PRIPREMA:

U blenderu pomiješajte krastavce, jogurt, bosiljak, maslinovo ulje, limunov sok, kopar, češnjak, sol, med i nekoliko mljevenih paprika te miksajte dok ne postane glatko. Ohladite najmanje 4 sata.

Poslužite u zdjelicama i ukrasite kriškama krastavca, svježim začinskim biljem, kapljicama maslinovog ulja i svježe mljevenim crnim paprom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter