Ilustracija
Hladno vrijeme, miris bundeve i cimeta tako su prirodna i skladna kombinacija. Kako biste upotpunili svoj jelovnik i dodali mu nesvakidašnje zalogaje koji će učiniti ne samo da ste siti već i sretni, pokušajte napraviti svoj mini kruh od bundeve.
Uživat ćete u njegovoj hrskavoj kori i izdašnosti. Premažite ga maslacem ili drugim omiljenim namazom i unesite malo zimske čarolije u svoje obroke.
Sastojci
Upute:
Zagrijte pećnicu na 250°C. Lagano namastite mini kalup za kruh i obložite ga papirom za pečenje.
Preljev sa šećerom od cimeta:
U maloj posudi pomiješajte šećer i cimet. Staviti na stranu.
Kruh od bundeve:
U srednjoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, sol i začin za pitu od bundeve. Staviti na stranu. U srednjoj posudi umutite šećer, pire od bundeve, jaje, biljno ulje i mlijeko. Ulijte smjesu brašna u mokre sastojke i miješajte drvenom kuhačom dok se ne pomiješa. Prebacite tijesto u pripremljenu tepsiju.
Po vrhu tijesta pospite cimet i šećer.
Pecite 32 do 38 minuta, dok čačkalica umetnuta u središte štruce ne izađe čista i dok se vrh kruha lagano ne pritisne. Ohladite u tavi dok se ne ohladi dovoljno za rukovanje, a zatim prebacite na rešetku za hlađenje. Ohladite još 10 minuta, poslužite i uživajte.
Napomene:
Svaka mini tepsija bi trebala funkcionirati, samo pazite da ne napunite kalup više od ? kako se ne bi prelila u pećnici. Začin za bundevu možete zamijeniti s ? žličice mljevenog cimeta, ? žličice mljevenog muškatnog oraščića, izdašnim prstohvatom mljevenih klinčića i izdašnim prstohvatom mljevenog đumbira. Čuvajte kruh čvrsto zamotan na sobnoj temperaturi do 3 dana.
Izvor: Novi list