KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jednostavan recept za neodoljivi mini kruh od bundeve

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Hladno vrijeme, miris bundeve i cimeta tako su prirodna i skladna kombinacija. Kako biste upotpunili svoj jelovnik i dodali mu nesvakidašnje zalogaje koji će učiniti ne samo da ste siti već i sretni, pokušajte napraviti svoj mini kruh od bundeve.

Uživat ćete u njegovoj hrskavoj kori i izdašnosti. Premažite ga maslacem ili drugim omiljenim namazom i unesite malo zimske čarolije u svoje obroke.

Sastojci

  • Šećerni posip s cimetom (po želji)
  • 1 čajna žličica (4g) granuliranog šećera
  • ¼ žličice mljevenog cimeta
  • Kruh od bundeve
  • ½ šalice (65 g) višenamjenskog brašna
  • ¼ žličice sode bikarbone
  • ¼ žličice soli
  • 1 žličica začina za pitu od bundeve
  • ½ šalice (100 g) granuliranog šećera
  • ¼ šalice (61 g) pirea od bundeve
  • 1 veliko jaje
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 1 žlica mlijeka u bilo kojem postotku

Upute:

Zagrijte pećnicu na 250°C. Lagano namastite mini kalup za kruh i obložite ga papirom za pečenje.

Preljev sa šećerom od cimeta:

U maloj posudi pomiješajte šećer i cimet. Staviti na stranu.

Kruh od bundeve:

U srednjoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, sol i začin za pitu od bundeve. Staviti na stranu. U srednjoj posudi umutite šećer, pire od bundeve, jaje, biljno ulje i mlijeko. Ulijte smjesu brašna u mokre sastojke i miješajte drvenom kuhačom dok se ne pomiješa. Prebacite tijesto u pripremljenu tepsiju.

Po vrhu tijesta pospite cimet i šećer.

Pecite 32 do 38 minuta, dok čačkalica umetnuta u središte štruce ne izađe čista i dok se vrh kruha lagano ne pritisne. Ohladite u tavi dok se ne ohladi dovoljno za rukovanje, a zatim prebacite na rešetku za hlađenje. Ohladite još 10 minuta, poslužite i uživajte.

Napomene:

Svaka mini tepsija bi trebala funkcionirati, samo pazite da ne napunite kalup više od ? kako se ne bi prelila u pećnici. Začin za bundevu možete zamijeniti s ? žličice mljevenog cimeta, ? žličice mljevenog muškatnog oraščića, izdašnim prstohvatom mljevenih klinčića i izdašnim prstohvatom mljevenog đumbira. Čuvajte kruh čvrsto zamotan na sobnoj temperaturi do 3 dana.

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter