KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jednostavan brzinski recept za sočna pileća prsa punjena špinatom i sirom

| Autor: Glas Istre
(Unsplash)

(Unsplash)


Pileća prsa su niskokalorična, a jednostavno i brzo se pripremaju i ukusna su. Danas vam donosimo recept za nešto drukčiju pripremu pilećih prsa, a valja obratiti pažnju da ih ne prepečete, jer će inače meso biti suho. Neka vam orijentir bude - kad meso poprimi lijepu zlatno smeđu boju.

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa bez kostiju
  • sol
  • papar
  • 100 g krem sira
  • 50 g mozzarelle
  • 250 g smrznutog špinata
  • 2 češnja češnjaka
  • pola kapule

Priprema:

Oštrim nožem s bočne strane pilećih prsa napravite džepić u svakom komadu mesa - pazite da ne prorežete do suprotne strane.

U posudi pomiješajte krem sir, na sitno nasjeckanu mozzarellu, odmrznuti i ocijeđeni špinat i sitno nasjeckanu kapulu i češnjak.

Napunite pileća prsa nadjevom (pazite da ne iscuri van), a potom ih posolite i popaprite.

U dubljoj tavi zagrijte ulje, ubacite piletinu i pecite 5-7 minuta, pa okrenite, dodajte žlicu maslaca i pecite još 5-7 minuta, dok ne poprimi lijepu zlatno smeđu boju.

Ako želite dodatno obogatiti aromu, dodajte par listića ružmarina na meso.

Izvadite na tanjur i pokrijte aluminijskom folijom, pa pustite da odstoje pet minuta prije rezanja i serviranja.

Servirajte uz krumpir (kuhani ili pečeni) ili uz kuhano povrće (predlažemo brokulu).

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter