(Unsplash)
Pileća prsa su niskokalorična, a jednostavno i brzo se pripremaju i ukusna su. Danas vam donosimo recept za nešto drukčiju pripremu pilećih prsa, a valja obratiti pažnju da ih ne prepečete, jer će inače meso biti suho. Neka vam orijentir bude - kad meso poprimi lijepu zlatno smeđu boju.
Sastojci:
Priprema:
Oštrim nožem s bočne strane pilećih prsa napravite džepić u svakom komadu mesa - pazite da ne prorežete do suprotne strane.
U posudi pomiješajte krem sir, na sitno nasjeckanu mozzarellu, odmrznuti i ocijeđeni špinat i sitno nasjeckanu kapulu i češnjak.
Napunite pileća prsa nadjevom (pazite da ne iscuri van), a potom ih posolite i popaprite.
U dubljoj tavi zagrijte ulje, ubacite piletinu i pecite 5-7 minuta, pa okrenite, dodajte žlicu maslaca i pecite još 5-7 minuta, dok ne poprimi lijepu zlatno smeđu boju.
Ako želite dodatno obogatiti aromu, dodajte par listića ružmarina na meso.
Izvadite na tanjur i pokrijte aluminijskom folijom, pa pustite da odstoje pet minuta prije rezanja i serviranja.
Servirajte uz krumpir (kuhani ili pečeni) ili uz kuhano povrće (predlažemo brokulu).
Dobar tek!