KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Gotov je za 20 minuta, a Talijani ga obožavaju - LAŽNI BOLOGNESE!

| Autor: Glas Istre

Osim s mljevenim mesom, Talijani s tjesteninom obožavaju kombinirati umake od usitnjenih svježih kobasica. Za brzinski ručak ili večeru trebat će vam svježe kobasice, pečenice koje izvucite iz ovitka pa popržite na sitno sjeckanom luku i mrkvi. Umak poslužite s tjestenionom i ribanim sirom, a dobrodošli su i začini poput origana, bosiljka ili peršina.

SASTOJCI ZA UMAK S KOBASICAMA:

300 g svježih kobasica (pečenice)

1 dl vina

maslinovo ulje

1 glavica luka

1 mrkva

1 češanj češnjaka

250 ml umaka od rajčice

majčina dušica

peršin

parmezan ili sir feta

PRIPREMA:

Luk i mrkvu ogulite išto sitnije nasjeckajte. Ogulite i nasjeckajte češnjak. Kobasicu izvadite iz ovitka i izmrvite na komadiće.

Stavite kuhati tjesteninu.

Popržite luk i češnjak na maslinovom ulju pa dodajte mrkvu te kobasicu i ulijte vino.

Kad vino ispari dodajte dvije žlice vode od kuhanja tjestenine i pasiranu rajčicu pa kuhajte dok se ne zgusne.

Procijedite tjesteninu i umiješajte u umak.

Posipajte sirom i začinima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter